Socialistische Partij Rotterdam

Houd FunX in de lucht!

19-07-2011 * De best beluisterde jongerenzender van o.a. Rotterdam wordt keihard gekort door dit kabinet. De minister draait de subsidiekraan dicht waardoor zo'n 500.000 luisterende jongeren worden genegeerd. Super dom vindt ROOD Rotterdam, om de radiozender voor nieuw talent en waar jong-Rotterdam zijn mening kan geven, te schrappen.

Fun-X staat bekend om zijn multiculturele aanbod aan muziek, het nieuws van de stad en omdat ze het geluid van de jongeren te laten horen. Ze hebben aandacht voor wat er gebeurd in de stad, maar proberen jongeren ook bewust te maken van o.a. politiek, bijvoorbeeld door tijdens de Provinciale Staten verkiezingen vele malen op te roepen om te gaan stemmen.

Een schande vindt ROOD dat hier zo drastisch wordt bezuinigd. Juist omdat ze naast leuke muziek, ook een maatschappelijke rol vervullen en een plek creëren voor jong talent. 'Het kabinet zou dit ook in overweging moeten nemen, voor ze zo'n domme beslissing neemt!'.

Volgens de zender zijn de jongeren vergeten in het luisteronderzoek en bezuinigd het kabinet mede omdat de multiculturele samenleving is 'mislukt'. Zelf is FunX een actie begonne, om luisteraars op te roepen te laten zien dat ze achter de zender staan, en hier naar willen blijven luisteren. Kijk hier voor meer informatie en hou FunX in de lucht!