Persbericht

Lexmark treedt op tegen vervalsing en handelsmerkschending

NAARDEN, 20 juli 2011 - Lexmark, leverancier van printoplossingen, heeft de resultaten van twee recente Europese veroordelingen bekendgemaakt omtrent vervalsing en schending van handelsmerken in Griekenland en Turkije. Lexmark hanteert een zero tolerance-beleid voor diegenen die Lexmark's handelsmerken en patenten willen schenden en neemt een duidelijk standpunt in tegen individuen of organisaties die klanten proberen op te lichten.

Onderzoek in Turkije leidde tot veroordeling voor vervalsing en handelsmerkschending met betrekking tot Lexmark's laserprintercartridges. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met de lokale autoriteiten en heeft geleid tot inbeslagname van duizenden valse verpakkingen voor Lexmark-onderdelen, productiematerialen en -apparatuur.

Recent onderzoek in Griekenland heeft geleid tot veroordeling voor handelsmerkschending naar aanleiding van verkoop van valse inktcartridges. Na een reeks consumentenklachten kon de onderzoeksorganisatie, in dienst van Lexmark, bevestigen dat er twee detailhandelaren en een groothandel bij betrokken waren. Dit resulteerde in arrestaties, veroordelingen en een schadevergoeding aan Lexmark.

(152 woorden)

Over Lexmark
Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) levert aan ondernemingen van elke grootte een brede waaier van producten, software, oplossingen en diensten voor afdruk en beeldweergave die helpen om minder af te drukken en om productiever te zijn. Perceptive Software, een autonoom softwarebedrijf binnen Lexmark, is een toonaangevend leverancier van software voor bedrijfsinformatiebeheer die organisaties helpt om de volledige levenscyclus van hun documenten en informatie moeiteloos te beheren. Dit vereenvoudigt hun bedrijfsprocessen en leidt tot grotere bedrijfsefficiëntie. Lexmark verkocht zijn producten in 2010 in meer dan 170 landen, en boekte een omzet van meer dan 4 miljard dollar.

Wilt u meer informatie over Lexmark? Surf dan naar www.lexmark.nl. Wilt u meer informatie over Perceptive Software? Surf dan naar www.perceptivesoftware.nl.

Blijf op de hoogte van Lexmark: lees de Lexmark Facebook page en volg ons op Twitter www.twitter.com/lexmarknews

Blijf op de hoogte van Perceptive Software: lees de Perceptive Software Facebook page en volg ons op Twitter, www.twitter.com/perceptivesw.

Lexmark en Lexmark met het diamantlogo zijn handelsmerken van Lexmark International, Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en/of in andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.