Ingezonden persbericht


Vergeet wat je tot nu toe hebt gehoord: Sonos introduceert SONOS PLAY:3

Stream alle muziek ter wereld draadloos naar elke kamer.

Groots Sonos-geluid in compact formaat.

Bedien draadloos met Android-smartphone, iPhone en iPad.

Hilversum, 20 juli 2011 - Sonos, toonaangevend producent van draadloze-muzieksystemen voor in huis, introduceert de SONOS PLAY:3, een compact alles-in-één Sonos-systeem met hifigeluid. Start met één PLAY:3 in een kamer en stream alle muziek ter wereld. PLAY:3 is draadloos uit te breiden en brengt zo een wereld van muziek in elke kamer van het huis. Bedien PLAY:3 bovendien met de gratis Sonos Controller Apps voor Android, iPhone en iPad. PLAY:3 is ideaal voor elke kamer waarin je naar muziek wilt luisteren en is veelzijdig. Het kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. PLAY:3 is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar voor 299 euro bij Sonos-retailers en op sonos.com. Een demo is te bekijken op sonos.com/PLAY3.

"SONOS PLAY:3 maakt het voor muziekfans ongelooflijk eenvoudig om naar alle muziek ter wereld te luisteren", zegt John MacFarlane, CEO van Sonos, Inc. "Het innovatieve design van de PLAY:3 vormt een nieuwe standaard voor hifi-audio in een compact formaat en maakt het eenvoudig de muziekervaring in elke kamer in huis te versterken."

PLAY:3 is verbonden met het internet en biedt zo onbeperkt toegang tot muziek. Speel je volledige digitale muziekbibliotheek af, inclusief iTunes, vanaf elke computer of NAS (Network-Attached Storage), zoals een Apple Time Capsule. Zoek en luister gratis naar meer dan 100.000 radiostations, shows en podcasts. Sonos werkt ook naadloos samen met de populairste diensten voor muziekstreaming, zoals Spotify, Stitcher SmartRadio, AUPEO, Wolfgang's Vault, Deezer, Internet radio en nog veel meer.

PLAY:3 is eenvoudig te installeren en uit te breiden, en werkt probleemloos samen met andere Sonos-producten. Sluit de PLAY:3 aan waar je ook maar naar muziek wilt luisteren. Je sluit één Sonos-speler of SONOS BRIDGE (apart verkrijgbaar) aan op je router, waarna alle andere Sonos-spelers draadloos werken. Als je in meer kamers naar muziek wilt luisteren, sluit je eenvoudigweg een andere PLAY:3 aan.

Om muziek af te spelen en de PLAY:3 te bedienen, kun je gebruikmaken van de gratis Sonos Controller Apps voor Android, iPhone en iPad. Met de smartphone of tablet zoek je draadloos naar songs en radiostations, selecteer je muziek en stel je het volume in voor elke kamer. PLAY:3 wordt geleverd met de gratis Sonos Controller voor Mac of pc. Ook is het mogelijk om iedereen in huis Sonos te laten bedienen met de SONOS CONTROL (apart verkrijgbaar).

Andere functies van de PLAY:3


· Sonos hifigeluid: drie geïntegreerde speakers en drie digitale versterkers bieden kristalhelder, kamervullend geluid.


· Innovatief, intelligent design: een interne sensor detecteert of een speaker horizontaal of verticaal is geplaatst en past daar de speaker aansturing op aan. Zo is een uitgebalanceerd, kamervullend geluid mogelijk, ongeacht de positie.


· Multiroom: plaats diverse PLAY:3 producten in je huis en geniet overal van een perfect synchroon geluid.


· Stereoweergave: plaats twee PLAY:3producten in dezelfde kamer en geniet van een nog voller geluid. Elke PLAY:3 fungeert dan als afzonderlijk linker- of rechterkanaal.

Het innovatieve design van de PLAY:3 vormt een nieuwe standaard voor hifi-audio in een compact formaat. Het systeem beschikt over drie Class-D digitale versterkers en drie luidsprekers - één tweeter en twee 3-inch midrange. Eén passieve, naar achter gerichte basspeaker zorgt voor een rijk geluid. De behuizing biedt mogelijkheden om het volume te regelen en op mute te zetten. De afmetingen van de PLAY:3 zijn 132 x 268 x 160 mm en het gewicht is 2,6 kg. De volledige specificaties en details zijn te vinden op www.sonos.com/PLAY3.

Sonos maakt het nog eenvoudiger en betaalbaarder om een Sonos-systeem in huis te halen. Het bedrijf heeft de adviesprijs van de BRIDGE verlaagd naar 49 euro. De BRIDGE staat in directe verbinding met je router en creërt het SonosNet, het krachtigste draadloze-muzieknetwerk ter wereld. Met de BRIDGE zijn de PLAY:3 en elke andere Sonos-speler overal in huis te plaatsen.

Verder lanceert Sonos een update van Sonos Software. Naast ondersteuning voor PLAY:3 biedt Sonos Software v3.5 diverse verbeteringen van de Sonos Controller voor Android, waaronder de mogelijkheid om de app op SD-kaarten te installeren. Daarnaast ondersteunt de app nu Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Japans, vereenvoudigd Chinees, Spaans en Zweeds.

Extra informatie


· Screenshots, afbeeldingen en meer: http://pr.sonos.com


· Bekijk en embed demovideo's van Sonos: www.youtube.com/sonos


· www.facebook.com/Sonos en www.twitter.com/Sonos

Over Sonos, Inc

Sonos® is de toonaangevende ontwikkelaar van draadloze muzieksystemen. Het Sonos Wireless HiFi System stelt gebruikers in staat om alle muziek, ooit vastgelegd, overal in huis te beluisteren en te bedienen met een Android-toestel, iPhone of iPad. Naast het afspelen van de eigen digitale muziekcollectie, biedt Sonos toegang tot miljoenen muzieknummers en duizenden radiostations door partnercontracten met AUPEO, Deezer, iheartradio, Last.fm, MOG, Napster, Pandora, Rdio, Rhapsody, SiriusXM Internet Radio, Spotify, Stitcher SmartRadio, TuneIn, Wolfgang's Vault en meer. Het meermaals bekroonde Sonos Wireless HiFi System wordt via meer dan 6.000 retailers in meer dan 65 landen over de gehele wereld verkocht en direct via www.sonos.com. Sonos is een niet-beursgenoteerd bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Santa Barbara, Californië (VS), met ondersteunende kantoren in Cambridge, Massachusetts (Verenigde Staten), Hilversum (Nederland), Shenzen (China) en Penang (Maleisië).

© 2004 - 2011 Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden. Sonos is een geregistreerd handelsmerk van Sonos, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen wereldwijd met een lopende aanvraag voor merkregistratie. SonosNet, ZonePlayer, ZoneBridge en alle Sonos-logo's zijn handelsmerken van Sonos, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere producten en diensten zijn handelsmerken of merken van hun respectievelijke eigenaren. Android en Android Market zijn handelsmerken van Google, Inc.




Ingezonden persbericht