Ingezonden persbericht


Belkin wint prestigieuze IDEA®-awards voor industriële vormgeving

Belkin tweemaal met brons gelauwerd als topdesigner

Schiphol-Rijk - 20 juli 2011 - Belkin heeft twee bronzen International Design Excellence Awards (IDEA®) in de wacht gesleept voor innovatief productdesign, zo maakte de Industrial Designers Society of America (IDSA) vorige week bekend. Met tweemaal brons is Belkin een van de grote winnaars van 2011, naast bedrijven als Samsung, Microsoft en GE Healthcare.

De winnende Belkin-producten zijn de Conserve Valet in de categorie "communications tools" en de Conserve Smart AV in de categorie "entertainment". Belkin Conserve-producten moedigen de consument aan om energie te besparen en maken het gemakkelijker om bewust bezig te zijn met energieverbruik thuis en op het werk.

Belkin blijft de IDEA®-awards binnenhalen. Sinds 2007 heeft Belkin al tien awards mee naar huis mogen nemen. Belkin staat dan ook in de top vijf van de "corporate award"-winnaars van de afgelopen vijf jaar en bevindt zich hiermee in goed gezelschap. Andere bekende namen op de lijst zijn bijvoorbeeld Samsung, Apple, GE Healthcare, Dell, Panasonic en Herman Miller.

De IDEA®-awards worden uitgereikt voor "design excellence" in producten, duurzaamheid, interactiedesign, strategie, onderzoek en concepten. Maar liefst 39 landen namen dit jaar deel aan designwedstrijden die algemeen worden gezien als erg prestigieus. Een recordaantal! Een panel bestaande uit 20 internationale experts op het gebied van design selecteerde de winnaars. Er waren 524 finalisten aan wie 27 gouden awards, 68 zilveren awards en 96 bronzen awards werden uitgereikt. Twee andere producten van Belkin, de Conserve Insight en de Laptop Cooling Lounge, kwamen tot in de tweede selectieronde van de jury.

"Design geïnspireerd op de mens ligt aan de basis van alles wat wij bij Belkin doen en is een wezenlijk aspect van ons brand DNA", aldus Ernesto Quinteros, Chief Brand Officer van Belkin. "De IDEA®-awards gaan naar de beste van de beste producten van de hele wereld: producten die innovatie en esthetiek op een harmonieuze manier laten samengaan. Dat Belkin de afgelopen vijf jaar steeds in de prijzen is gevallen bewijst dat Belkin een grote speler is in de wereld van de industriële vormgeving."

Over Belkin - www.belkin.com Belkin is in 1983 als particuliere onderneming in Californië opgericht en is toonaangevend op het gebied van onder meer connectiviteitsoplossingen die de gebruikers van computers en consumentenelektronica thuis, in de auto en onderweg van naadloos te integreren producten voorzien. Belkin levert onder meer netwerkoplossingen, accessoires voor mobiele apparatuur en energiebesparende producten. Voor bedrijven heeft Belkin oplossingen als KVM-switches, rackconsoles met LCD-display, racks en kasten, evenals een breed aanbod USB-producten en kabels. In 25 jaar tijd is Belkin spectaculair gegroeid. Belkin stelt alles in het werk om zijn research en design te blijven verbeteren. Het Amerikaanse hoofdkantoor van Belkin is gevestigd in Playa Vista (Californië). In Indianapolis (Indiana) bevindt zich het distributiecentrum van Belkin. In Europa heeft Belkin belangrijke vestigingen in Groot-Brittannië en Nederland. Verder is Belkin aanwezig in heel Europa, Latijns-Amerika en de regio Azië/Pacific met kantoren in Australië, Nieuw-Zeeland, Korea en Hongkong.

Over IDSA - www.idsa.org
De in 1965 opgerichte Industrial Designers Society of America (IDSA) is een van de oudste en grootste verenigingen ter wereld voor productdesign, industriële vormgeving, interactiedesign, menselijke factoren, ergonomie, onderzoek naar design, designmanagement, universeel design en gerelateerde terreinen. De IDSA organiseert diverse events. Elk jaar wordt de International Design Excellence Award®-wedstrijd (IDEA) georganiseerd. Verder is de IDSA elk jaar gastheer van de International Design Conference en vijf regionale conferenties. Voorts is de IDSA uitgever van Innovation, een vakblad over design dat viermaal per jaar verschijnt, en designBytes, een wekelijkse e-newsletter met het laatste nieuws uit de designwereld. De liefdadigheidstak van de IDSA, de Design Foundation, steunt de verspreiding van beurzen om het onderwijs in de industriële vormgeving te stimuleren. De organisatie telt wereldwijd meer dan 3.000 leden, verspreid over 27 categorieën.


Ingezonden persbericht