Ingezonden persbericht


Den Haag, 20 juli 2011

Vragen van het lid Arib (PvdA) over het onderzoek van de IGZ naar babysterfte en de verloskundige zorg tijdens avond-nacht en weekenduren in ziekenhuizen

aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


1.
Herinnert U zich mijn schriftelijke vragen uit 2009* over het onderzoek van de IGZ naar de verloskundige zorg tijdens avond-nacht en weekenduren?


2.
Klopt het dat het rapport van de IGZ al maanden is afgerond? Zo ja, waarom is dit rapport niet direct naar de kamer is gestuurd? per wanneer? Bent u bereid het IGZ rapport per omgaande aan de Kamer zenden?


3.
Klopt het dat de IGZ in 2006 een registratiesysteem in gebruik heeft genomen dat het mogelijk maakt een overzicht samen te stellen van alle meldingen over verloskundige zorg?


4.
Zijn gaande het onderzoek geen bevindingen naar voren gekomen die eerdere maatregelen cq actie door de IGZ nodig maakten?


5.
Kunt U vóór 1 september 2011 een overzicht aan de Kamer zenden van alle meldingen die de IGZ heeft ontvangen over verloskundige zorg, vanaf september 2008? Kan daarbij aangegeven worden in hoeverre er sprake was van tekortkomingen in de zorgverlening tijdens avond-nacht- en weekenduren, welke factoren daarbij een rol speelden en in hoeverre de faciliteiten in de ziekenhuizen toereikend waren?

*2009Z20346, 11-3-2009

PvdA-Voorlichting