Ingezonden persbericht


VVV is monopoliepositie kwijt

Hoorn Events profileert zich op eigen risico en initiatief als gastheer van Hoorn

en is zes dagen per week geopend op het toeristische Oostereiland te Hoorn.

Hoorn - Het Toeristisch Informatiepunt Hoorn, gevestigd op het Oostereiland in het toeristisch havengebied van Hoorn (NH), wordt woensdag 20 juli a.s. officieel geopend. Hoorn Events is de eerste commerciële exploitant die als alternatief voor de VVV een toeristisch informatiepunt op eigen risico en initiatief opent en gaat exploiteren.

Het initiatief voor het Toeristisch Informatiepunt Hoorn is ontstaan ten tijde van de ontwikkeling dat de plaatselijke VVV , waarin ook een ANWB agentschap is gevestigd, verhuisde van het oude centrum van Hoorn naar de voorzijde van het centraal station van de stad, ver van de toeristische oude haven van Hoorn.

Rob van Loon, mede eigenaar van Hoorn Events, licht toe; "De VVV is nu gelegen op ca 20 minuten loopafstand van de oude haven en de jachthavens. Dit is voor de toeristische bezoeker die Hoorn via het water bezoekt (meer dan de helft van de toeristische bezoekers arriveert in Hoorn per boot) een slechte ontwikkeling geweest. Een fysiek aanspreekpunt voor de watersporter is van essentieel belang voor een stad als Hoorn." Wij profileren ons graag op eigen kosten en risico als gastheer van de stad Hoorn. Wij zijn zes dagen geopend en zijn zelfs, bij aankomst van grote riviercruiseschepen, ook 's ochtends vóór negen uur en 's avonds na zes uur geopend als we weten dat de schepen arriveren. Wij hebben vertrouwen in de rendabiliteit van ons Toeristisch Informatiepunt en bovenal, belangrijker, het nut voor de stad Hoorn om dit punt met zorg te exploiteren."

Zonder subsidie of bijdrage van de Gemeente Hoorn gaat Hoorn Events de uitdaging aan. Chantal Rückert, mede eigenaar, stipt nog aan: "Het verdienmodel zit met name in het feit dat we souvenirs verkopen en entreebewijzen verkopen van toeristische attracties. Ook worden we ondersteund door enkele tientallen ondernemers uit Hoorn die binnen toerisme en vrije tijd actief zijn. Zij steunen ons middels een jaarlijkse bijdrage. Wij verstrekken, in ruil daarvoor, weer gratis informatie en brochures over die bedrijven."

Hoorn Events is als winnaar van de Runner Up Award van het Westfries Ondernemersgala met name actief als organisator van groepsarrangementen en publieksevenementen. Het Toeristisch Informatie Punt ligt, volgens de eigenaren, prima in de lijn van de ambitie van deze ondernemers.

/ / / / / / / / / /



Ingezonden persbericht