Ingezonden persbericht


Steven van der Ploeg uitstekend onderweg op Circuit Zolder

"Opeens stonden er enthousiaste Brabantse fans voor de deur"

DEN BOSCH / ZOLDER (België), 20 juli 2011 - Steven van der Ploeg heeft op verrassende wijze kennis gemaakt met het Belgische Circuit Zolder. Na drie leerzame raceweekenden van de Formido Swift Cup op Circuit Park Zandvoort, zette de 45-jarige ondernemer uit Den Bosch zijn steile leercurve onverminderd voort. Zo knokte hij op onbekend terrein zeven punten bij elkaar.

De Brabander had geen hoge verwachtingen voor het raceweekend. Het was immers pas zijn vierde evenement en dat vond ook nog eens plaats op een circuit dat hij niet kende. Maar de omloop van Zolder beviel hem wel. "Het is een uitdagende baan om te rijden. Veel rechte stukken, snelle bochten en hard remmen voor de chicanes. Dat was in het begin heel erg wennen, maar het ging steeds beter", vertelt Van der Ploeg enthousiast.

Extra steun
Hij kreeg een extra steuntje in de rug doordat onverwachte fans aan de tent bij het team verschenen. Van der Ploeg rijdt met de vlag van Brabant op zijn dak en dat bleef niet onopgemerkt. "Ik had me niet gerealiseerd dat Zolder het thuiscircuit van de Brabanders was. Opeens stonden er enthousiaste fans voor de deur", zegt de Bosschenaar. "Ik voel me een echte Brabander en vind het leuk om dat ook uit te dragen. En om dan geweldige reacties te krijgen is hartstikke leuk."

Steile leercurve
In de eerste wedstrijd kwam Van der Ploeg steeds beter in zijn ritme. Hij scherpte zijn beste tijd aan met maar liefst twee seconden. Alleen maakte hij door verwarring een slechte start. "Ik zag alleen de bovenste rij lichten. Ik zat te wachten tot deze rood zouden aangaan. Maar blijkbaar ging het om de onderste rij, die ik niet zag. Zodoende begon ik de race met een achterstand, maar toch reed ik langzaam naar mijn voorgangers toe", legt de snelle ondernemer uit, die zelfs nog kampte met een haperende versnellingsbak. Uiteindelijk werd hij op een prima dertiende positie afgevlagd.

Een prachtig duel ontstond in de tweede race. Na een goede start werd de strijd aangebonden met Ertjo Buitenhuis. Rondenlang was het tweetal met elkaar in gevecht, waarbij ook van positie werd gewisseld. "Ik kreeg steeds meer vertrouwen in het circuit en in het bochtenwerk. M'n snelste raceronde was anderhalve seconde sneller dan die van de vorige wedstrijd, dus die steile leercurve zetten we door. Soms zat ik wel met samengeknepen billen in de auto. Dan nam ik de bochten met nog meer snelheid, maar wetende dat een beetje liften of uitwijken op dit circuit niet kan", vertelt de als twaalfde geëindigde Van der Ploeg.

Maximaal resultaat
Voldaan blikt de Suzuki Swift-coureur terug naar het weekend waarin hij sneller dan gedacht een nieuw circuit onder de knie kreeg en met zeven waardevolle punten huiswaarts keerde. "We hebben het maximale eruit gehaald. We zijn zeer gelukkig met de resultaten. Het succes dat we met het Dutch Power Pack Festival behaalde, hebben we nu gecontinueerd. Nu moet ik een lange maand wachten op de volgende wedstrijden die plaatsvinden tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 op 13 en 14 augustus te Circuit Park Zandvoort. We gaan daar die stijgende lijn voortzetten", hoopt Steven van der Ploeg. "En hopelijk zie ik dan nog meer Brabantse vlaggen langs de baan. Want dat steunt mij enorm!"

Het raceavontuur van Steven van der Ploeg is met tekst, foto's en onboard video's te volgen via www.f13racing.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht