Avedro en Shinagawa LASIK Centers (Japan) breiden hun commerciële samenwerking uit

Het Shinagawa LASIK Center in Tokio heeft meer ooglaseroperaties uitgevoerd dan welk ander centrum ter wereld ook

WALTHAM, Massachusetts--(BUSINESS WIRE)-- 20110720 --

Avedro, Inc heeft vandaag bekendgemaakt dat Shinagawa LASIK Centers een aanzienlijke investering hebben gedaan in een uitbreiding van het gebruik van Avedro-producten. In de afgelopen 6 maanden heeft het Shinagawa LASIK Center in Tokio gebruikgemaakt van de Lasik Xtra™-procedure van Avedro om de corneale biomechanica bij ooglaserpatiënten te verbeteren. Op basis van de klinische resultaten die in de ooglaserkliniek in Tokio met de technologie van Avedro werden behaald, heeft Shinagawa aanvullende Avedro KXL™-systemen aangeschaft voor het uitvoeren van Lasik Xtra in de ooglasercentra in Tokio, Nagoya, Osaka, Sapporo en Fukuoka.

“We zijn uiterst tevreden over het KXL-systeem en de Lasik Xtra-procedure. Lasik Xtra maakt het voor Shinagawa LASIK Center mogelijk meer behandelingen aan te bieden aan onze huidige ooglaserpatiënten,” aldus dokter Minoru Tomita, PhD, Executive Director van Shinagawa LASIK Center.

“Het Shinagawa LASIK Center in Tokio vervult een voortrekkersrol op het gebied van de klinische toepassing van corneale kruiskoppeling met ooglaserchirurgie,” aldus David Muller, PhD, CEO van Avedro. “Avedro prijst zich gelukkig dat Dr. Tomita, een wereldwijd erkende invloedrijke oogheelkundige en vooraanstaande ooglaserchirurg, met ons samenwerkt aan de verdere ontwikkeling van ooglaserchirurgie met ons KXL-systeem en onze Lasik Xtra-procedure. We beschouwen het als een voorrecht samen te werken met de Shinagawa LASIK Centers, alom erkend om hun medische competentie en technische innovatie.”

Lasik Xtra is een versnelde kruiskoppelingsprocedure die slechts minuten in beslag neemt en die naadloos is te integreren in een standaard ooglaserprocedure om bij te dragen tot het herstel van de corneale biomechanische sterkte na een ooglaserbehandeling en de oorspronkelijke sterkte van de cornea van voor de ooglaserbehandeling te herstellen. KXL-systemen van Avedro zijn verkocht in Canada, Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Azië en Australië.

Over Avedro, Inc.

Avedro is een particulier bedrijf uit Waltham, Massachusetts dat medische apparatuur en farmaceutische producten produceert. Avedro ontwikkelde het KXL-systeem voor het uitvoeren van Lasik Xtra en versnelde kruiskoppeling. Avedro is momenteel in de V.S. bezig met een multi-center Fase III onderzoek naar corneale kruiskoppeling voor de behandeling van progressieve keratoconus en ectasie na een ooglaserbehandeling. Daarnaast werkt Avedro aan de ontwikkeling van de wetenschap van thermobiomechanica voor therapeutische toepassingen. Keraflex® is de eerste technologie die Avedro heeft ontwikkeld op basis van het thermobiomechanicaplatform. De Keraflex-procedure is een niet-invasieve oogheelkundige procedure waarbij geen incisies nodig zijn voor het afvlakken van de cornea zonder verwijdering van weefsel. Dit biedt de unieke mogelijkheid refractieve wijzigingen aan te brengen zonder de biomechanische integriteit van de cornea aan te tasten, zoals het geval is bij ooglaserbehandelingen en andere refractieve correctieprocedures. Keraflex en KXL zijn voorzien van het CE-keurmerk en zijn commercieel verkrijgbaar buiten de Verenigde Staten.

Over Shinagawa LASIK Centers

De Shinagawa LASIK Centers behoren tot de grootste leveranciers van refractieve chirurgie ter wereld. Shinagawa is actief verspreid over heel Japan en Singapore en biedt haar patiënten een uitzonderlijke verzorging van wereldklasse. Het bedrijf geeft alle patiënten een uitgebreide 3-jarige garantie indien vervolgbehandelingen noodzakelijk zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Avedro, Inc.
Kristen Gleason, +1 781-768-3400

kgleason@avedro.com