ZTE werkt samen met grote namen uit de industrie voor de ontwikkeling van 10 internationale innovatiecentra

Geplande centra gaan nieuwe technologieën en ideeën ontwikkelen

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20110720 --

ZTE Corporation (ZTE) (H-effectencode: 0763.HK / A-effectencode: 000063.SZ), een beursgenoteerde internationale leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt samen te gaan werken met diverse grote internationale ondernemingen voor het opzetten van 10 internationale innovatiecentra in Europa en Zuid-Amerika. Het bedrijf heeft tevens bekendgemaakt van plan te zijn extra innovatiecentra op te zetten in China. Hiervoor worden samenwerkingsverbanden aangegaan met de grootste telecommunicatiebedrijven van het land.

De 10 internationale innovatiecentra, die zijn gepland in Europese landen als Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, worden tot stand gebracht door middel van samenwerking met de belangrijkste telecommunicatiebedrijven in de betreffende landen. De centra zullen plaats bieden aan locatiespecifieke coöperatieve activiteiten, zoals laboratoria en operationele en proefcentra. De nadruk zal liggen op het produceren van innovatieve technologieën, producten en bedrijfsvoeringsmodellen. De nieuwe ideeën en producten die hieruit voorkomen zullen worden toegepast op de markt- en R&D-strategieën van ZTE en haar partners.

Daarnaast erkent ZTE het belang van wat door haar “continue aangepaste innovatie” genoemd wordt. Daarom zullen de innovatiecentra proberen de behoeften van grote telecommunicatiebedrijven beter te begrijpen door stabiele en effectieve communicatiekanalen te creëren met andere internationale leveranciers.

De telecommunicatiebranche ervaart momenteel een cruciale periode, aangeduid als de “tweede transformatie”. Hiermee wordt bedoeld dat een verschuiving te zien is in de diensten die in de branche worden gebruikt, van hoofdzakelijk spraakgebaseerd naar hoofdzakelijk gegevensgebaseerd. Daarnaast is sprake van integratie van IT, CT en toesteltechnologieën op hoog niveau die zorgt voor ingrijpende wijzigingen van het aanzien van de branche en de bedrijfsmodellen, en die de reeds uiteenlopende behoeften van leveranciers van gegevensapparatuur nog verder compliceren.

“Als gevolg van de transformatieve verschuiving binnen de bedrijfstak, moeten leveranciers als ZTE zich verregaand verdiepen in de bedrijfsactiviteiten en behoeften van klanten, en dat op naadloze en snelle wijze,” aldus Xie Daxiong, Executive Vice President van ZTE. “De innovatiecentra die door ZTE en haar partners worden ontwikkeld vormen een collectieve, proactieve reactie op deze verandering.”

Hij vervolgt: “We streven ernaar nieuwe producten te introduceren die het aanzien van de huidige telecommunicatiemarkt kunnen veranderen. Bij ZTE ondergaan we momenteel een verandering die ons omhoog zal stuwen van een bedrijf dat meegaat met innovatie, naar een bedrijf dat de vraag vertaalt naar ontwerpvereisten voor de R&D-medewerkers, waardoor zij effectiever een architectuur kunnen ontwerpen.”

De nieuwe innovatiecentra zijn niet de eerste inspanning van ZTE op het gebied van gemeenschappelijk onderzoek. Het bedrijf heeft haar toewijding tot gemeenschappelijke projecten eerder laten zien bij samenwerkingsverbanden met toonaangevende wetenschappelijke instellingen en universiteiten. Begin juli ondertekende ZTE een convenant met de technische universiteit van Dresden, met het doel een centrum voor onderzoek en ontwikkeling te openen in Duitsland. In China heeft ZTE gezamenlijke onderzoeksinstituten opgericht met vier onderzoeksinstituten en 19 universiteiten, waaronder de universiteiten van Peking en Tsinghua.

Over ZTE

ZTE is een beursgenoteerde internationale leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen met het meest uitgebreide productenpakket voor vrijwel elke sector van de bekabelde, draadloze, dienstverlenende en terminalmarkt. Het bedrijf levert innovatieve producten en diensten op maat aan meer dan 500 operators in meer dan 140 landen, en helpt hen daarmee om te voldoen aan de voortdurend veranderende behoeften van hun klanten en het realiseren van blijvende groei van de omzet. De omzet van ZTE kende in 2010 een groei van 21% tot USD 10,609 miljard. ZTE gebruikt 10 procent van de omzet voor onderzoek en ontwikkeling en vervult een vooraanstaande rol binnen een groot aantal internationale organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe telecommunicatiestandaards. ZTE is een bedrijf dat op sociaal verantwoorde wijze zaken doet en is lid van het Global Compact van de Verenigde Naties. ZTE is de enige beursgenoteerde telecommunicatiefabrikant in China, en wordt openbaar verhandeld aan de effectenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-effectencode: 0763.HK / A-effectencode: 000063.SZ). Voor meer informatie kunt u terecht op www.zte.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law, +852 2837 4747
jowie.law@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063