Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 14-07-2011

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending vanaf woensdag 20 juli
Nederland 1 - 18.15 uur

JOB COHEN OP STAGE BIJ EENVANDAAG

Op woensdag 20 juli trapt EENVANDAAG af met de zomerserie 'Politici op Stage'. De fractievoorzitters van de politieke partijen in de Tweede Kamer gaan op stage als televisiejournalist voor het actualiteitenprogramma EENVANDAAG. Tijdens de eerste stage bijt PvdA-leider Job Cohen het spits af met een reportage over de problemen met het PGB (persoonsgebonden budget).

Naast PvdA-leider Job Cohen maken ook VVD-er Stef Blok, Sybrand van Haersma Buma (CDA), Emiel Roemer (SP), Jolande Sap (GroenLinks), Arie Slob (CU) en Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) hun entree als televisiejournalist.

De fractievoorzitters, die normaal gesproken bijna dagelijks worden geïnterviewd, krijgen voor één dag de gelegenheid om aan de andere kant van de camera te staan. Ze doen zelf de interviews, monteren de beelden en spreken ook de voice-over tekst in. Kortom: het werk dat normaal gesproken een tv-verslaggever doet. Het thema mogen de politici zelf kiezen. Naast de reportage van de fractievoorzitter wordt in EENVANDAAG ook een speciale 'making-of' uitgezonden. In dit kijkje achter de schermen valt te zien hoe de politici het er vanaf brengen tijdens het maken van de reportage.

Het is inmiddels de vierde keer dat voor EENVANDAAG een aantal politici als verslaggever het land in gaat. Eerder deden al twee ministersploegen (Maxime Verhagen, Bert Koenders, Ab Klink, Ronald Plasterk, Maria van der Hoeven, Gerda Verburg, Ella Vogelaar en Guusje ter Horst) en een groep fractievoorzitters mee (Mark Rutte, Pieter van Geel, Alexander Pechtold, Agnes Kant, Jaques Tichelaar en Femke Halsema).

Van 20 juli tot en met 31 augustus zendt EENVANDAAG iedere woensdag de televisie-stage uit.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl