Ingezonden persbericht


20 juli Hoornse woensdagmarkt met maarliefst 240 kramen!

Na een verregende, maar toch nog succesvolle eerste editie van de Hoornse Woensdagmarkten op 13 juli volgt op 20 juli Creatief Hoorn.

Wevers, kantklossers, spinners, vilters, quilters en alle andere liefhebbers van hobby op textielgebied worden op hun wenken bediend. Een groot gedeelte van de themamarkt wordt ingenomen door Weefcontact Regio VI. Dit is een weefkring die bestaat uit wevers die thuis weven en maandelijks ook weefbijeenkomsten houden. Weven is "in", dat blijkt uit het feit dat er maar liefst zes weefkringen in Noord-Holland actief zijn.

Tijdens deze Woensdagmarkt kunt u kennismaken met dit eeuwenoude ambacht in al haar facetten. Ruim 150 kramen zullen deze dag bezet zijn met mensen die hun zelfgemaakte producten tonen. Daarnaast geven zij graag tekst en uitleg over deze producten. Tevens staan er mensen omheen die van alles verkopen, van zijde, verf, garens, kleding, kralen tot zelfs reizen naar India.

Daarnaast is er een grote groep creatieve hobbyisten en ambachtslieden die met recent werk naar de markt komen. Er zijn poppen, beren, bloemstukken, gebruiksvoorwerpen, kleding, decoratie, sieraden, schilderijen te zien en te koop.

Uiteraard is er ook de antiek- en curiosamarkt op het Kleine Noord en de kunstmarkt op het Breed. Kinderen kunnen hun hart ophalen op de Nieuwstraat, zij mogen daar onder leiding van kunstenaar Bert Broers een schilderij maken. Voor beschermende kleding en alle benodigdheden wordt gezorgd.

Programma (van 10.00 tot 17.00 uur)
Kleine Noord antiek- en curiosamarkt Grote Noord weefmarkt
Nieuwstraat hobby- en creatiefmarkt, en workshops schilderen voor kinderen o.l.v. Bert Broers Gouw hobby- en creatiefmarkt Gedempte Turfhaven kunst-, hobby- en creatiefmarkt Breed kunstmarkt

Thema woensdag 27 juli: Clowntjesdag Hoorn
In samenwerking met Borm Festiviteiten wordt dit gratis toegankelijke evenement georganiseerd. De stad staat deze dag tussen 11.00 en 16.00 uurvol met kinderattracties en er wordt volop geschminkt!

Stichting Binnenstadsmanagement Hoorn