Unieke Tour de France reis naar Alpe d'Huez met oud-prof Theo Eltink

Persbericht van Voetbalweekend.nl

Forza Wielerreizen biedt wielerfans een unieke kans om de finale van de Tour de France 2011 van dichtbij mee te maken. Naast de laatste bergetappe op de Alpe d'Huez wordt ook een bezoek gebracht aan de beslissende tijdrit rondom Grenoble. Voormalig profwielrenner Theo Eltink is erbij, hij gaat van 21 juli tot 24 juli mee als reisleider van het gezelschap en geeft zo een kijkje in de keuken van de wielersport.

Het bijwonen van een touretappe op de Alpe d'Huez is iets bijzonders voor elke wielerliefhebber. Forza Wielerreizen ging daarom op zoek naar de ideale plek en de ideale ingrediënten voor een exclusieve reis naar de Tour de France op Alpe d'Huez. Deze keer geen gesjouw met een koelbox of onduidelijkheid over het verloop van de koers. Forza Wielerreizen bouwt een 'VIP dorpje' op de berg waar de volledige koers op TV gevolgd kan worden en waar het peloton voorbij komt. Voor eten, drinken en een schaduwrijke locatie wordt gezorgd.

Voormalig profwielrenner Theo Eltink moest in 2009 onverwachts stoppen met wielrennen. Hij is ondertussen gestart met een deeltijdopleiding tot fysiotherapeut. Daarnaast heeft Eltink besloten dat hij graag bij de wielersport betrokken wil blijven. Hij gaat met Forza Wielerreizen mee als reisleider en weet als voormalig wielerprof precies wat er zoal speelt in een peloton. Eltink: "Al zit ik dan niet meer als prof op de fiets, met fietsen bezig zijn vind ik nog altijd het leukst. Daarom is dit project een leuke uitdaging."

Alle ingrediënten bij elkaar opgeteld biedt het wielerliefhebbers een unieke kans om de Tour de France op 'de Nederlandse berg' van dichtbij mee te maken. Deze bijnaam dankt de Alpe d'Huez aan het feit dat bij de eerste veertien aankomsten op de berg, maar liefst acht Nederlanders de etappe hebben gewonnen. De laatste keer dateert echter alweer uit 1989 (Gert-Jan Theunisse). De huidige wielergeneratie biedt weer hoop, talenten als Robert Gesink en Lars Boom doen serieus mee aan de top. De kans op een Nederlandse etappezege op 'onze' berg is dit jaar dan ook groter dan anders.
Kijk voor meer informatie op www.forzawielerreizen.nl

Links:
http://www.forzawielerreizen.nl



Razende Robot Reporter