Belgische Federale Overheid


Ontwikkelingssamenwerking op nationale feestdag 21 juli

Datum: 27 juni 2011

De Belgische ontwikkelingssamenwerking (DGD) neemt op 21 juli deel aan de feesten ter gelegenheid van onze nationale feestdag. Net zoals in 2010 zal er een grote stand staan van de DGD in de Regentschapsstraat. De burger, klein en groot, zal aan de hand van interactieve spelletjes meer te weten komen over ontwikkelingssamenwerking en de Noord-Zuidproblematiek.

Op 21 juli vieren we onze nationale feestdag. Jaarlijks zijn er dan in Brussel leuke activiteiten waaraan iedereen gratis kan deelnemen. Diverse overheidsdiensten en ministeries zoals politie, defensie, ontwikkelingssamenwerking, etc. zetten een stand op waarop de burger al doende kan leren over hun activiteiten.

Klim in onze dadelpalm
Voor de Belgische ontwikkelingssamenwerking is het een uitgelezen kans om haar activiteiten in de kijker te plaatsen en de burger warm te maken voor het Zuiden. We bouwen een stand met 8 leuke spelletjes en een interactieve quiz, dat alles in het kader van de 8 Millennium Ontwikkelingsdoelen. Kom langs op onze stand en klim in de Marokkaanse dadelpalm, vis vuilnis uit een zandbak, duw de wereldbol vooruit, neem een oude foto, doe het bibberspel, sla malariamuggen dood en zoveel meer.

Stand van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking 21 juli 2011
Regentschapsstraat, Brussel
10u00 - 22u00