Gemeente Gennep


Vierdaagse 2011

Doortocht

Donderdag 21 juli trekt het Vierdaagse legioen weer door onze gemeente! De 40 en 50 kilometer lopers komen door Milsbeek en de 50 kilometer lopers ook nog door Ottersum. Langs de route staan twee muziekpodia. Het gemeentebestuur moedigt de lopers aan vanaf de Zwarteweg in Milsbeek en geeft hen een aandenken mee. Daar staat ook de Floriade truck.
Ontvangst wandelaars
De gemeente nodigt op zaterdag 16 juli alle wandelaars uit de gemeente uit om 11.00 uur in het stadhuis. Zij krijgen op vertoon van hun startbewijs een uniek t-shirt om te dragen tijdens de Vierdaagse. Wandelt u mee, maar bent u niet in de gelegenheid om te komen? Dan vragen we u om iemand anders met uw startbewijs te sturen. Op maandag 18 juli tussen 13.30 uur en 19.00 uur kunt u ook het shirt ophalen bij het gemeentekantoor op vertoon van uw startbewijs (op = op).

Omleidingen
Op donderdag 21 juli tussen circa 7.00 en 12.00 uur wordt de kern van Milsbeek voor alle verkeer afgesloten. De kruising Kerkstraat/ Langstraat/ Ringeloor wordt door de politie vrij gehouden voor overstekend verkeer. De kern van Ottersum wordt eveneens op 21 juli voor alle verkeer afgesloten. De kruising Ottersumseweg/ Kleineweg/ Wilhelminastraat wordt door de politie vrij gehouden voor overstekend verkeer. De huisartsenpraktijk Ottersum blijft via Kleineweg en Stepke bereikbaar. Het doorgaand verkeer richting Duitsland wordt omgeleid via Stiemensweg en Siebengewaldseweg.

Parkeren
Inwoners uit Milsbeek en Ottersum die op de ochtend van 21 juli hun auto willen gebruiken wordt geadviseerd om de auto de avond ervóór te parkeren buiten het centrum. Op de Kleineweg in Ottersum en de Kerkstraat in Milsbeek geldt op 21 juli de gehele ochtend tot 13.00 uur een parkeerverbod. Er zijn extra parkeerplaatsen op het terrein van De Haas Verhuur aan de Ovenberg en aan de Meerkamp in Milsbeek. balk

Route door Ottersum en Milsbeek

De meeste vierdaagsewandelaars nemen de `korte' route van 40 kilometer door Milsbeek, die loopt via de Langstraat en de Zwarteweg naar Groesbeek.

De `langlopers' die 50 kilometer afleggen, lopen het parcours via de Langstraat Milsbeek en vervolgens naar de dorpskern van Ottersum via Onderkant, Kroefsestraat, Aaldonksestraat, Hoenderweg, Ottersumseweg, St.Janstraat, Eikenwal, Bredeweg, Aaldonksestraat, Moerasweg, Armenbosweg, Langehorst, Leembaan, Ringbaan en vervolgens weer terug naar de Zwarteweg in Milsbeek. Vandaar gaat de route via de gemeentegrens aan de Neutraleweg verder naar de grens met de gemeente Groesbeek.