Hulpverleningsdienst Groningen


Last minute inentingen op groningen airport eelde

Op vakantie met de juiste inentingen nog niet eerder zo eenvoudig

Reizigers vanaf Groningen Airport Eelde kunnen zich op donderdag 21 en 28 juli en 4 augustus vlak voor vertrek op het vliegveld nog laten inenten. De drie noordelijke GGD-en organiseren op deze data voor de eerste keer last minute prikdagen. Reizigers die nog geen inenting hebben, kunnen op deze dagen zonder afspraak terecht bij de reizigersadviseurs van de GGD. Met dit initiatief moet het voor reizigers nog eenvoudiger worden om met de juiste inentingen op vakantie te gaan.

De praktijk leert dat reizigers nog te vaak onvoldoende beschermd op reis gaan. Ook voor bestemmingen op slechts enkele uren vliegen, zoals Turkije, worden al vaccinaties aanbevolen. Inentingen voor deze bestemmingen zijn niet altijd verplicht, maar worden wél sterk aangeraden. Want ook op betrekkelijk korte afstand van Nederland kunnen reizigers hepatitis A en Difterie, Tetanus en Polio oplopen. Met enkele prikken en nuttige tips kan de reiziger zorgeloos op vakantie en voorkomt hij daarmee één van deze ziektes mee terug te nemen naar Nederland.

Lastminute inenting en vrijblijvend advies

Tijdens de last minute prikdagen kunnen reizigers bij de reizigersadviseurs van de GGD terecht voor alle verplichte en aanbevolen inentingen voor bestemmingen vanaf Groningen Airport Eelde. De reizigersadviseurs geven vrijblijvend deskundig advies, toegespitst op de bestemming en persoonlijke situatie. Ook adviseren zij over eten en drinken, hygiëne en maatregelen tegen muggen.

Niet vergeten!

Reizigers voor de last minute prikdagen vragen we een geldig legitimatiebewijs, verzekeringspas, reisgegevens en eventuele vaccinatiebewijzen mee te nemen. De vaccinatie wordt middels een factuur achteraf afgerekend tegen de tarieven van GGD Drenthe. Reizigers die zich nog willen laten inenten vragen we om zich voor vertrek te melden bij de stand van de GGD. De stand van de GGD-en is te vinden links in de Terminal en wordt bemand door herkenbaar GGD-personeel.