Belgische Federale Overheid


* Kom naar Brussel op de Nationale Feestdag 2011!

Kom naar Brussel op de Nationale Feestdag 2011!

Datum: 14 juli 2011

Op donderdag 21 juli kunt u traditiegetrouw afzakken naar Brussel om de Nationale Feestdag te vieren. Van 's morgens tot 's avonds is de hoofdstad het schouwtoneel van allerhande festiviteiten. Wie wil, kan zelfs op woensdagavond 20 juli al beginnen feesten.

Bal national op woensdag 20 juli

Op de vooravond van 21 juli kan er al gefeest worden tijdens het Bal national. Vanaf 19.00 uur kunt u al voor de negende keer op rij terecht op het Vossenplein voor dit typisch Brusselse feest in de Marollen met muzikale optredens en dansinitiaties. Op de affiche staan onder meer Laura Lynn, Lou & The Hollywood Bananas en The Planes.

Meer informatie over het Bal national vindt u op de website www.balnational.be Externe link .

Festiviteiten op donderdag 21 juli

Op de Nationale Feestdag viert Brussel feest. Hier kunt u lezen wat er op het programma staat:

10 u. - Het Te Deum vindt plaats in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal.

10 u. tot 24 u. - Het Feest in de Warande palmt de zone tussen het Parlement en het Justitiepaleis in. Alle musea en kerken zijn open voor het publiek en op verschillende plaatsen treden folkloristische groepen op.
Om 11 u. opent de minister van Binnenlandse Zaken de festiviteiten officieel op het Koningsplein.

Een overzicht van de belangrijkste publiekstrekkers overdag:
* Het Poelaertplein is opnieuw het decor voor een politiedorp. U kunt kennismaken met de diverse facetten van het beroep van politieagent dankzij diverse interactieve stands. En er is ook een spectaculaire death ride. Meer informatie vindt u op www.politiedorp.be Externe link .

* Het Zavelplein verandert in een gigantisch feestdorp Binnenlandse Zaken waar kinderen onder andere een Kids-ID in elkaar kunnen puzzelen en de Civiele Bescherming spannende demonstraties met reddingshonden toont. Meer informatie vindt u op de website van de FOD Binnenlandse Zaken. Externe link

* Mip-Mip, de ET van de Europese Commissie speelt de hoofdrol in een 3D-Kwis over Europa voor kinderen en is te vinden in het Europees dorp op het Koningsplein. Ook Defensie heeft hier een van zijn vele standen, evenals op het Paleizenplein, het Museumplein en in de Regentschapsstraat.

* De hofleveranciers vindt u terug op het Museumplein.

De hele dag door kunt u genieten van muziek in het Warandepark.

Meer informatie over het Feest in de Warande vindt u op de website van de Vereniging ter Bevordering en Promotie van Brussel. Externe link

11 u. tot 19 u. - Het Federale Parlement opent zijn deuren voor het grote publiek.
Meer informatie over de opendeurdag vindt u op de website van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Externe link

16 u. - Het militaire en civiele défilé gaat van start op het Paleizenplein. Vanaf 15.25 u. wordt de Koningsstraat afgesloten ter hoogte van Wet - Koloniën.

23 u. - 23.25 u. Het traditionele vuurwerk, dat wordt afgestoken in de tuinen op het Paleizenplein, is de afsluiter van de Nationale Feestdag.