Gemeente Dordrecht

Sportboulevard Dordrecht wedstrijdlocatie voor internationaal sportevenement Eurogames 2011

Van donderdag 21 juli tot en met zaterdag 23 juli is het 50-meter bad in de Sportboulevard hét podium voor de zwemmers die meedoen aan de Eurogames Rotterdam 2011: een groot internationaal sportevenement voor homoseksuele sporters. Op de eerste wedstrijddag, donderdag 21 juli, opent burgemeester Brok de tentoonstelling 'Ja, ik wil - 10 jaar homohuwelijk'. Aansluitend geeftt de burgemeester samen met Olympisch zwemmer Johan Kenkhuis het startschot voor de wedstrijden.

De organisatie van Eurogames koos de Sportboulevard als locatie uit voor de zwem- en waterpolowedstrijden, omdat Rotterdam zelf niet beschikt over een 50-meter bad. Aan de wedstrijden doen zo'n 1000 zwemmers mee in verschillende zwemdisciplines. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor publiek. Het is het vierde grote sportevenement dat deze zomer plaatsvindt in de Sportboulevard.

Tentoonstelling
Omdat het homohuwelijk dit jaar het 10-jarig bestaan viert, haalde de gemeente de tentoonstelling 'Ja, ik wil - 10 jaar homohuwelijk' naar Dordrecht. De tentoonstellling bestaat uit een kubus met beeldmateriaal dat een overzicht geeft van 10 jaar homohuwelijk. Het laat de diversiteit binnen de homogemeenschap zien en levert een bijdrage aan het verhogen van de tolerantie tegenover homo's en lesbiennes. De tentoonstelling is gratis te bezoeken in de Sportboulevard van donderdag 21 juli tot en met donderdag 4 augustus 2011.

Eurogames Rotterdam 2011
Van woensdag 20 juli tot en met zondag 24 juli worden in Rotterdam de Eurogames georganiseerd. Naast een groot aantal sportactiviteiten, met zo'n 4000 sporters uit 40 landen, is er onder de noemer Colour Festival ook een uitgebreid muziek-, kunst- en feestprogramma dat voor iedereen toegankelijk is. Kijk voor meer informatie op http://www.eurogames2011.eu. Voor meer informatie over het Colourfestival: www.colourfestival.nl.

Kijk voor meer informatie over de Sportboulevard op www.sportboulevarddordrecht.nl.

Datum 19 juli 2011


Noot voor redacties

Redactie Wilma de Jong
Servicecentrum Drechtsteden
afdeling Communicatie
T (078) 770 25 85
Informatie Joost Leemans
Maatschappelijke Ontwikkeling
T (078) 770 47 24