Gemeente Harenkarspel


Wethouder geeft startschot zwemactie De Regenboog

De kinderen van basisschool De Regenboog in Stroet houden op donderdag 21 juli actie voor de Duchenne Heroes. Zij gaan hardlopen en zwemmen. Bij het zwembad in Dirkshorn geeft wethouder Myrthe Scheltema de Heere om 14.00 uur het startschot van de actie.

Het is de bedoeling dat de kinderen worden gesponsord per rondje lopen of per baantje zwemmen. De school komt namelijk in actie voor Duchenne Heroes. Duchenne is een spierziekte die bij kinderen voorkomt. Zij missen een bepaald gen, waardoor hun spieren niet goed worden aangemaakt. De spieren worden steeds slapper en er vallen lichaamsfuncties uit. Als dan ook de hartspier stopt, zullen ze overlijden. Nu is er zicht op een medicijn voor hen. Onderzoek daarnaar kost veel geld, vandaar deze actie.

De zwemactie is voor de groepen 6 en 7 in Dirkshorn en wordt gestart door de wethouder. De hardloopactie is voor de groepen 1 t/m 5 en wordt bij de school in Stroet gehouden. Dit hardlopen wordt, ook om 14.00 uur, gestart door Dennis van der Molen. Hij is vader van een van de leerlingen van De Regenboog. Hij neemt de opbrengst mee naar de Duchenne Heroes. Dat betekent dat hij in september meedoet aan een mountainbikemarathon van zeven dagen. Hij moet hiervoor een bedrag van 2.500 euro bij elkaar krijgen via sponsoring. Dit bedrag komt geheel ten goede aan onderzoek voor medicatie naar de spierziekte Duchenne. Van der Molen heeft op dit moment het grootste bedrag aan sponsorgeld reeds binnen gehaald. De laatste paar honderd euro wil hij ophalen door de ingezette actie van de Regenboog school. meer info op www.regenboogstroet.nl en http://www.duchenneheroes.nl/



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600