Rechtbank Den Haag

Werkstraffen voor bedreigingen met verwijzing naar schietpartij Alphen aan den Rijn

Den Haag , 20-7-2011

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag werkstraffen opgelegd aan drie mannen die kort na de dodelijke schietpartij op 9 april 2011 in Alphen aan den Rijn bedreigingen hebben geuit met verwijzing naar deze schietpartij.

Een 29-jarige man is veroordeeld tot 120 uur werkstraf. Hij heeft op 11 april 2011, nadat hij in een supermarkt in Leiden een aanvaring had gehad met een medewerker van deze supermarkt, op het plein vóór de ingang van de supermarkt tegen de bedrijfsleidster en een teamleider van de supermarkt bedreigingen geroepen, waarbij hij verwees naar de schietpartij die twee dagen eerder had plaatsgevonden in Alphen aan den Rijn.

Een 40-jarige man is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Hij heeft op 13 april 2011 in een telefoongesprek een secretaresse van de rechtbank Rotterdam en de medewerkers van de rechtbank Rotterdam bedreigd en daarbij eveneens verwezen naar de schietpartij in Alphen aan den Rijn.

Een 39-jarige man is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Hij heeft op 22 april 2011 in Alphen aan de Rijn in een telefoongesprek met politie Hollands Midden eerst een medewerkster van de afdeling Teleservice en daarna een hoofdagent bedreigd en daarbij verwezen naar de schietpartij die op 9 april had plaatsgevonden. Drie agenten zijn vervolgens naar de woning van de man gegaan om hem aan te houden. Bij zijn aanhouding heeft hij zich met geweld verzet. Hij heeft met een vuist tegen de oogkas van één van de agenten geslagen en het legitimatiebewijs dat aan een kettinkje om de nek van een tweede agent hing, losgerukt.

Uitspraken:BR2442, BR2449, BR2453

Zie het origineel