Rijksgebouwendienst


Belastingdienst in nieuwe OV-terminal Breda

donderdag, 21 juli 2011

De Belastingdienst neemt zijn intrek in de nieuwe OV-terminal van Breda. De Rijksgebouwendienst en NS Poort tekenden op 19 juli 2011 een huurovereenkomst voor het nieuwe kantoor.
Nieuw belastingkantoor in station Breda Centraal

Nieuw belastingkantoor in station Breda Centraal

, huurovereenkomstDe Rijksgebouwendienst huurt van NS Poort 13.000 m2 kantoorruimte in het nieuwe station Breda, 150 plaatsen in de fietsenstalling en 106 parkeerplaatsen op het parkeerdek van het station. De overeenkomst heeft een looptijd van 15 jaar. Naar verwachting wordt het nieuwe kantoor van de Belastingdienst in het voorjaar van 2014 opgeleverd.

De nieuwe OV-terminal Breda is een ontwerp van architect Koen van Velsen. De komst van de Belastingdienst naar de OV-terminal van Breda past in de strategie van NS Poort om stations tot levendige gebieden te maken.
Breda Centraal wordt een modern station waar reizen, wonen, werken en winkelen zijn geïntegreerd in één gebouw. NS Poort realiseert dit nieuwe station samen met partners ProRail en de gemeente Breda onder de projectnaam Breda Centraal. In de OV-terminal is nog kantoorruimte te huur.

Het Rijk speelt in de ontwikkeling van het stationsgebied Breda een belangrijke rol. Enerzijds verleent het ministerie van Infrastructuur en Milieu subsidies; anderzijds neemt het Rijk kantoorruimte af. De Rijksgebouwendienst organiseert passende huisvesting voor de Belastingdienst en realiseert in het stationsgebied ook het nieuwe gerechtsgebouw van Breda.


---