Gemeente Leeuwarderadeel


Tweede kamerlid Betty de Boer (VVD) op werkbezoek in Leeuwarderadeel

21-07-2011 10:01

Op vrijdag 15 juli jl. bracht tweede kamerlid Betty de Boer (VVD) een werkbezoek aan Leeuwarderadeel.

Er stond die middag heel wat op het programma. Omdat de aspecten bouwen en wonen (incl. krimp) deel uitmaken van haar portefeuille stond het werkbezoek in het teken van "wonen" in de breedste zin van het woord. De ontvangst vond plaats op kinderboerderij Doniatstate. Zo kon Betty een kijkje nemen `in de keuken' van deze mooie dagbestedingsvoorziening voor mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking.

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan het nieuwe seniorencomplex Aeckemahûs aan de Skilwei in Stiens. Vooraf werd door vertegenwoordigers van Wonen Noordwest Friesland een toelichting gegeven op de woonvisie van deze woningcorporatie.

Het volgende programma-onderdeel was een bezoek aan Makelaardij Germeraad en Germeraad in Stiens. Daar werd uitvoerig gesproken over de huidige situatie op de woningmarkt.

Het werkbezoek werd afgesloten met het bijwonen van de feestelijke (her)opening van café/eeterij "De Drie Gemeenten" in Alde Leie. Aan het eind van de middag kon teruggezien worden op een geslaagd werkbezoek.