Politie Gelderland-Zuid

Vijfde alcoholcontrole Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 21-07-2011 o Het team Verkeershandhaving van de politie Gelderland-Zuid houdt rondom de Vierdaagsefeesten grootschalige alcoholcontroles in en rond Nijmegen. Woensdagavond was een controlelocaties ingericht op de Tunnelweg. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) verleende ondersteuning bij de controle. In totaal werden 1040 blaastesten afgenomen.

De controle werd woensdagavond gehouden van 18.00 tot 02.00 uur.Van de 1040 gecontroleerde bestuurders moesten er acht na de voorselectietest op straat mee naar de alcoholbus voor een verplichte ademanalyse. Zeven van hen bliezen boven de wettelijk strafbare limiet, één bleef daaronder en kwam er met een waarschuwing vanaf.

De overschrijdingen van de limiet varieerden van 240 tot 615 ug/l. Van de automobilist die 615 ug/l blies, is het rijbewijs ingevorderd. Tegen alle overtreders is proces-verbaal opgemaakt.

Daarnaast werd een automobilist bekeurd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en werd een bestuurder aangehouden voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.

(11)

Laatst gewijzigd 21-07-2011 10:56 | © Regio Gelderland-Zuid |