Politie Gelderland-Zuid

Vijfde avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 21-07-2011 o Ook op de vijfde avond was de sfeer over het algemeen goed. Bij het Koningsplein en het Hunnerpark (Matrixx) werden rond 23.00 uur de lichtkranten geactiveerd i.v.m. de drukte. De politie hield zes verdachten aan.

De eerste aanhouding werd gedaan rond 21.30u. Een 21-jarige man uit Weurt zorgde voor overlast aan de achterkant van het terrein van de Matrixx. Hij werd daar door portiers verwijderd en overgedragen aan de politie. Na verhoor werd de man met een waarschuwing huiswaarts gezonden.

De laatste aanhouding van de nacht was rond 03.00 uur voor diefstal.

Drie aanhoudingen voor mishandeling

Verder werden op het station, op de Pijkestraat en op de Mariënburgsestraat verdachten aangehouden voor mishandeling. De slachtoffers deden allen aangifte.

Op het station werd een 42-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij had kort daarvoor in stilstaande trein een reiziger een klap gegeven en aan de noodrem getrokken. Deze man had gevraagd of de verdachte even rustig wilde doen. De Nijmegenaar werd na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rond 02.15 uur vertelde een man aan agenten dat op de Lange Hezelstraat werd gevochten. Ze kwamen op de Pijkestraat een bebloede man tegen die wees naar de mannen die hem hadden geslagen. Een van de mannen, een 22-jarige Nijmegenaar, werd daarop aangehouden. Deze verdachte zit nog vast voor nader verhoor.

Kort voor 02.30 uur kregen agenten een melding dat een man door meerdere personen was geslagen op de Hertogstraat. Met behulp van het signalement kon een 18-jarige Nijmegenaar op de Mariënburgsestraat worden aangehouden. Hij ontkent het slachtoffer geslagen te hebben. Hij is na verhoor heengezonden.

Daarnaast werd een verdachte aangehouden voor belediging. Hij werd vervelend toen agenten hem aanspraken terwijl hij tegen hekken bij een podium stond aan te trappen. Deze verdachte, een 33-jarige Nijmegenaar, zit nog vast voor verhoor.

(11)

Laatst gewijzigd 21-07-2011 10:54 | © Regio Gelderland-Zuid |