Politie Groningen

Politie controleert vrachtverkeer

Oost-Groningen , 21-07-2011 o De politie heeft woensdag op de N366, de N33 en de A7 transportcontroles gehouden. Daarbij was extra aandacht voor afvaltransport en zwaar vervoer.

Drie chauffeurs werden beboet omdat de vrachtwagen gladde of versleten banden hadden. Twee wagens waren overbeladen. Eén was circa 7 % overbeladen, de ander 24%. Twee vrachtwagens waren te hoog, één had een slechte losbreekreminrichting en twee hadden zoveel lading dat de stootbalk niet zichtbaar was. Dit is erg gevaarlijk in geval van aanrijdingen. Op de N366 controleerden opvallende motoragenten het verkeer. Vier personen kregen een bekeuring, omdat er kans was op vallende lading, omdat de ladingzekering niet goed was. Er werden nog veertien andere bekeuringen uitgeschreven. Een selectie: onvoldoende afstand houden, bedrijfsauto met gladde banden, een aanhangwagen zonder verlichting, overschrijding van uitlaatgeluid en een opgevoerde bromfiets. De controle van een 41-jarige automobilist uit Oude Pekela leidde tot een aanhouding. De man reed in een auto met aanhanger en kreeg een stopteken. De voorste zijramen waren voorzien van donkere folie. Bij de meting bleek dat de lichtdoorlatendheid slechts 38% was. Hiervoor kreeg hij een bekeuring van 180 euro. Ook werd zijn kentekenbewijs ingevorderd. De bestuurder werd boos en stapte weer in zijn auto. Hij gaf geen gehoor aan de mededelingen van de agent om te blijven staan. Hij reed vervolgens weg. De agent gaf dit door aan collegas, waarop de man kon worden aangehouden bij de zandwinning in Alteveer. Hij uitte meerdere bedreigingen naar de agenten. Hij is ingesloten. Veel mensen werden staandegehouden. Ook kregen veel mensen een waarschuwing als ze de zaken niet voor elkaar hadden.

N366 Veilig

Het Verkeersveiligheidproject N366 Veilig is in 2009 gestart op de provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel. Het project is een samenwerking tussen de provincie Groningen, Regiopolitie Groningen, de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde en het Openbaar Ministerie. Doel van het project is om in vijf jaar tijd het aantal ongevallen en het aantal slachtoffers op de N366 met 50 procent te laten dalen. De aanpak bestaat uit een combinatie van maatregelen op het gebied van infrastructuur, handhaving en educatie. In 2015 wordt het project afgerond. Kijk voor meer informatie opwww.n366veilig.nl.