Gemeente Leidschendam-Voorburg



Ondergronds afval Voorburg-Noord

21 juli 2011 - De plaatsing van ondergrondse afvalcontainers in Voorburg-Noord ligt vanwege de vakantieperiode even stil. In het noordelijke deel van deze wijk zijn nu bijna twintig containers geplaatst en in gebruik genomen. Vanaf maandag 15 augustus gaat het werk verder en vinden in drie weken tijd nog ruim dertig containers hun weg naar Voorburg-Noord.

Alleen hoog- en stapelbouw
De gemeente Leidschendam-Voorburg en Avalex plaatsen sinds juni 2011 ondergrondse containers voor het huishoudelijk afval van flatbewoners in de hele gemeente. Deze afvalcontainers zijn bestemd voor de hoog- en stapelbouw; bewoners kunnen met hun Avalexpas de container bedienen. Bewoners van een benedenwoning blijven de minicontainers voor huishoudelijk afval gebruiken. Met de komst van ondergrondse containers verdwijnen de bovengrondse grijze betonnen cocons en vuilniszakken uit het straatbeeld. De kans op zwerfvuil en ongedierte neemt hierdoor aanzienlijk af.

Vierhonderd plekken
De ondergrondse afvalcontainers komen op ongeveer vierhonderd plekken in de gemeente. Er is ongeveer drie jaar nodig om alle containers te plaatsen. Het plaatsen van één ondergrondse container duurt enkele dagen. Voordat het graafwerk begint worden de grote betonnen bakken van de ondergrondse containers aangevoerd en in de buurt van hun bestemming geplaatst.
Sinds juni zijn een deel van De Prinsenhof, Park Veursehout en een deel van Voorburg-Noord voorzien van ondergrondse containers. Voor Leidsenhage, De Zijde, Duivenvoorde en Bovenveen is de plaatsing in voorbereiding. De uitvoerende werkzaamheden starten hier eind 2011/begin 2012.