Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht, 21-07-2011

Politie zoekt eigenaren van drie gestolen fietsen

ZEIST Op dinsdagavond 31 mei werden in de directe omgeving van de Steynlaan zes fietsen gestolen door drie jongens.

De politie startte direct een onderzoek en twee verdachten konden vrij snel worden aangehouden. Alle zes de fietsen werden aangetroffen, drie hiervan konden na een aantal dagen op worden gehaald door hun eigenaren. De politie is op zoek naar de eigenaren van de overige drie fietsen, zodat ook deze kunnen worden opgehaald. Indien het om uw fiets gaat, neemt u dan contact op met de politie van het district Binnensticht via 0900-8844.

Verkeersongeval met letsel

WERKHOVEN Twee personen raakte woensdagmiddag gewond bij een aanrijding tussen twee autos. Eén van de autos kwam hierbij in de sloot terecht.

Omstreeks 14.55 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen twee autos op de N229 bij Werkhoven. Een 39-jarige man uit Hilversum reed in een auto over de Provinciale weg N229, komende uit de richting van Wijk Bij Duurstede en gaande in de richting van Bunnik. De andere automobiliste, een 19-jarige vrouw uit IJsselstein, reed samen met een 21-jarige bijrijder uit Nieuwegein vanaf de Leemkalkweg de kruising met de Provinciale weg N229 op. Op de kruising kwamen de autos met elkaar in botsing. De automobilist uit Hilversum belandde hierdoor met zijn auto in de sloot. Hij had pijn aan zijn schouder en kreeg het advies naar de huisarts te gaan. De vrouw en haar bijrijder moesten beiden per ambulance naar het ziekenhuis, zij met nekklachten en heupklachten en hij met verwondingen aan zijn hoofd.

De verkeersongevallendienst doet onderzoek naar de aanrijding. Aan de hand van de sporen, de verklaringen en de voertuigschades is de oorzaak mogelijk dat de vrouw geen voorrang heeft verleend aan de voor haar van rechts komende man.

Containerbrand

DE BILT In de nacht van dinsdag op woensdag stond een papiercontainer (kliko) in de brand, de politie heeft het vermoeden van brandstichting.

Rond 02.50 uur kreeg de politie een melding van een brand op de Herenweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek het te gaan om een papiercontainer die in de brand stond. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft het vermoeden van brandstichting en roept getuigen op zich te melden. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.