Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 21-07-2011

Voetganger aangereden

VEENENDAAL Een voetganger werd op woensdagmiddag 20 juli aangereden door een scooterbestuurder. De laatste ging er vervolgens vandoor.

Rond 14.10 uur liep een 58-jarige vrouw uit Ede (Gld) met haar dochter over de Hoofdstraat. In verband met wegwerkzaamheden lagen er stenen en zand op de weg, waarop beiden besloten de weg over te steken. Daarbij werd de 58-jarige Edense plotseling van achteren door een scooter aangereden, waardoor zij ten val kwam. De scooterrijder ging er vervolgens te voet vandoor en liet de scooter achter.

De ambulance en politie gingen ter plaatse. Het slachtoffer had vermoedelijk een zwaar gekneusde enkel opgelopen. Zij werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en namen de scooter in beslag.

Agenten zagen de verdachte, een 42-jarige man uit Veenendaal, rond 14.40 uur op de Pollux lopen en hielden hem aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij

RHENEN De politie rolde op woensdagochtend 19 juli een hennepkwekerij op.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 06.15 uur een onderzoek in een pand aan het Van Bentheimhof in. Daarbij troffen zij een hennepkwekerij van 101 planten aan. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De bewoner is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Relationeel geweld

VEENENDAAL Agenten hielden aan het begin van de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 juli een man aan voor relationeel geweld.

Rond 00.10 uur kreeg de politie de melding dat in de wijk Molenburg iemand op straat zou worden mishandeld. Ter plaatse bleek dat een 38-jarige vrouw door haar man was mishandeld en de woning uit was gevlucht. Hij was haar op straat weer te lijf gegaan, waarop ongeveer zes getuigen de man beet pakten en onder controle brachten.

De agenten hielden de 40-jarige verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake mishandeling.