Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.15 uur

Utrecht, 21-07-2011

Graffiti

UTRECHT In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 juli werden twee wildschrijvers aangehouden.

Rond 00.30 uur werd door Cameratoezicht gezien dat drie mannen over de Mariaplaats liepen en dat één van hen een brievenbus en een hekwerk met een stift bekladde. Vervolgens liepen de drie door naar het Moreelsepark. Agenten gingen naar het Moreelsepark en troffen daar het drietal aan. Degene die de bekladding had gepleegd, een 18-jarige jongeman uit Houten, werd aangehouden. Hij bleek twee watervaste stiften bij zich te hebben. Deze werden in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Even later, rond 01.00 uur, werd weer door cameratoezicht gezien dat een man op meerdere plaatsen rond de Mariaplaats straatmeubilair met een viltstift bekladde. Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 21-jarige jongeman uit Driebergen-Rijsenburg, aan op de Neude. Hij bleek in zijn rugzak meerdere watervaste viltstiften te hebben. Deze werden in beslag genomen. De verdachte bleek onder andere op de Mariaplaats en de Mariastraat straatmeubilair te hebben beklad. Ook deze verdachte moest mee naar het politiebureau en is daar ingesloten.

Auto vol kleding

UTRECHT Twee kledingdieven werden op woensdagmiddag 20 juli op heterdaad in een winkel betrapt. Het bleek niet de eerste winkel te zijn die zij hadden bezocht.

Rond 13.15 uur kreeg de politie de melding dat enkele verdachten bij een winkel aan de Sint Jacobsstraat op winkeldiefstal waren betrapt. Agenten gingen ter plaatse, waar bleek dat een 38-jarige vrouw uit Zeist en een 16-jarig meisje uit Arendonk (B) kleding hadden gestolen. Zij hadden meerdere kledingstukken mee een pashokje ingenomen, hadden daar de beveiligingslabels verwijderd en de kleding in een geprepareerde tas gestopt. Zij wilden zonder betalen de winkel verlaten.

Agenten brachten het tweetal over naar het politiebureau. De Zeistse verklaarde met het openbaar vervoer te zijn gekomen, maar zij bleek een autosleutel en een parkeerkaartje van parkeergarage Vredenburg bij zich te hebben. Bij onderzoek in de parkeergarage troffen agenten de auto aan. In de auto lagen meerdere tassen van diverse winkels met daarin tientallen stuks kleding, waar de beveiligingstags en prijskaartjes nog aan zaten. De kleding is in beslag genomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Gestolen fiets

UTRECHT Agenten hielden op woensdagochtend 20 juli een man aan die op een gestolen fiets reed.

Rond 10.35 uur zagen agenten een bekende van de politie over de Lange Viestraat op een nieuw uitziende fiets rijden. Zij gaven de fietser een stopteken en controleerden het framenummer van de fiets. Die bleek in 2009 gestolen te zijn. Daarop hielden zij de verdachte, een 35-jarige man uit Vianen, aan op verdenking van diefstal of heling van de fiets. Zij namen de fiets in beslag. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek ook nog negen dagen uit te moeten zitten. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Met drank op

UTRECHT Een scooterrijder bleek op woensdagavond 20 juli niet alleen te veel te hebben gedronken, hij had ook geen rijbewijs.

Rond 20.55 uur zagen agenten een man op een scooter over de Voorstraat rijden. De scooterrijder viel op, omdat hij geen helm droeg. Zij gaven hem een stopteken. De scooterbestuurder, een 33-jarige man uit Utrecht, bleek geen rijbewijs te hebben. Tevens roken de agenten dat hij kennelijk alcohol had gedronken. Uit de blaastest bleek dat hij een pittige hoeveelheid alcohol op had, waarna de agenten hem aanhielden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Utrechter 550 ug/l, ruim zes keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft op woensdagochtend van 07.40 uur tot 10.30 uur een snelheidscontrole op de Marnixlaan gehouden. In bijna drie uur tijd werd de snelheid van 1236 voertuigen gecontroleerd, 137 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed 90 km/u. Tevens werden zeven automobilisten bekeurd omdat zij door rood reden.

Inbreker

Utrecht Een inbreker wilde er op woensdagmiddag 20 juli met onder andere een cv-ketel vandoor gaan.

Rond 13.25 uur zag een getuige dat een man een ruit van een woning aan de Sint Ludgerusstraat insloeg en de woning binnenging. Even later haalde hij een cv-ketel uit het pand en laadde die in een auto. De getuige belde 1-1-2 en agenten gingen direct ter plaatse.

De agenten troffen de verdachte, een 35-jarige man uit Eindhoven, bij de auto aan. Hij had inmiddels ook meerdere bouwmaterialen uit het pand in zijn auto geladen. Hij verklaarde geen spullen aan het stelen te zijn, maar dat hij juist spullen naar het pand bracht. Uit onderzoek bleek het verhaal van de verdachte niet te kloppen. Hij werd aangehouden voor de inbraak en zijn auto met inhoud werd in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en hij is voor nader onderzoek ingesloten.