Dura Vermeer

Zoetermeer - 21 juli 2011

Dura Vermeer verlengt natuurenergiecontract met DELTA

Dura Vermeer heeft het contract met energieleverancier DELTA voor het leveren van natuurenergie verlengd tot en met 2013. Door energie te gebruiken die uitsluitend door windmolens wordt opgewekt, stoot Dura Vermeer op jaarbasis ruim 10.800 ton CO2 minder uit ten opzichte van traditionele energie.

De verlenging van het huidige contract, dat dateert van 1 januari 2009, geldt voor aansluitingen voor kantoren en bouwplaatsen van het Zoetermeerse bouwconcern. De natuurenergie is afkomstig van DELTA's eigen windmolenpark danwel windparken van derden. Dura Vermeer was één van de eerste bouwbedrijven in Nederland dat drie jaar geleden een windenergiecontract afsloot. Dura Vermeer koopt 18.000 MWh/jaar aan natuurenergie in van DELTA, hetgeen gelijk staat aan het elektriciteitsverbruik van circa 4.500 huishoudens.

Het gebruik van natuurenergie maakt onderdeel uit van het duurzaamheidsbeleid van Dura Vermeer en vormt een strategische pijler onder het duurzaam ondernemen van het bouwconcern. DELTA is blij met de verlening van het contract door en het streven van Dura Vermeer. De Zeeuwse multi-utility company heeft zelf als doel CO2-neutraal te zijn in 2050. `Windenergie is één van de essentiële ingrediënten om de CO2-uitstoot te verminderen. Die vermindering kan alleen wanneer zowel de leveranciers als de eindgebruikers zich daarvoor inzetten', aldus DELTA.

---