Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht, 21-07-2011

Verkeersongeval met letsel

WOUDENBERG Op woensdagmiddag raakte een man gewond bij een ongeval tussen twee fietsers.

Omstreeks 16.10 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen twee fietsers op de Broekerweg. Een 60-jarige vrouw uit Woudenberg en een 79-jarige man uit Scherpenzeel botsten op elkaar, waardoor de man ten val kwam. Hij is met verwondingen aan zijn hand en hoofd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Autokrakers aangehouden

AMERSFOORT Twee mannen werden in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op verdenking van het inbreken in autos op verschillende locaties.

De politie kreeg omstreeks 04.00 uur een melding dat er op het Zeepkruid twee mannen in een auto zouden hebben ingebroken. Ze waren weggerend in de richting van de geluidswal. Agenten gingen direct ter plaatse en zochten in de omgeving naar de mannen. Zij zagen de autokrakers rennen over de snelweg, in de richting van een tankstation. Het gebied rond het tankstation werd afgezet. In de buurt van bossages troffen de agenten inbrekerswerktuigen en kleding aan die door een getuige gezien was. De twee mannen, 21 en 22 jaar zonder vast woon- of verblijfplaats, hadden zich in de bossages verstopt, maar werden door de agenten aangetroffen. De kleding van de mannen kwam ook overeen met een eerdere melding van een autokraak op de Tuinslak. De mannen zijn ingesloten voor onderzoek in het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

AMERSFOORT Op woensdagmiddag kwamen een auto en een fietser met elkaar in aanrijding. Een fietser raakte hierbij gewond.

Rond 16.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een auto en een fietsster op de Verdistraat. Een 57-jarige vrouw uit Amersfoort reed in een auto over de Wagnerstraat. Zij wilde de kruising met de Verdiweg rechtdoor oversteken, maar zag hierbij de van rechts komende fietser over het hoofd. Deze 53-jarige man uit Amersfoort raakte hierbij gewond aan zijn enkel. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Overstekende hond, vrouw gewond

AMERSFOORT Op woensdagavond raakte een vrouw gewond, nadat zij met haar fiets was gevallen.

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie een melding van een vrouw die was gevallen. Agenten gingen direct ter plaatse, waar bleek dat de vrouw met haar fiets was gevallen doordat er ineens een hond overstak. De arm van de 69-jarige vrouw uit Nieuwegein was hierdoor uit de kom geraakt. Zij moest naar het ziekenhuis.