Politie Twente

Winkeldieven op heterdaad aangehouden Enschede
Een 37-jarige man uit Enschede werd woensdag 20 juli aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een winkeldiefstal.

Woensdagmiddag 20 juli omstreeks 13.00 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan de Kelvelhamhoek in Enschede een man diverse goederen stelen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. In de politieauto probeerde de man nog gestolen goederen weg te moffelen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011069308)

Een 35-jarige man uit Enschede werd omstreeks 18.30 uur door surveillerende agenten op heterdaad betrapt tijdens een winkeldiefstal. De man had diverse goederen gestolen uit een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede en kon door de agenten aangehouden worden. Bij navraag bleek de man nog enkel dagen hechtenis open had staan. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011069451)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen Enschede
Een 29-jarige man uit Enschede deed woensdagmorgen 20 juli een vervelende ontdekking. De auto, welke hij van een familielid had geleend, bleek te zijn gestolen. De man had de auto, een gele Renault Twingo met het kenteken 72-GVJ-6, op woensdag 20 juli omstreeks 03.00 uur geparkeerd in een parkeervak aan de Jan Asselijnstraat in Enschede. Toen de man omstreeks 11.00 uur naar de auto wilde lopen, bleek deze te zijn gestolen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of weten waar deze auto is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011069333)

Rijbewijs kwijt na veroorzaken eenzijdige aanrijding Oldenzaal
Een 19-jarige automobilist uit Oldenzaal kon zijn rijbewijs inleveren, nadat hij een eenzijdige aanrijding had veroorzaakt door mogelijk gevaarlijk rijgedrag.

Woensdag 20 juli omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Parallelstraat in Oldenzaal. Een 19-jarige automobilist uit Oldenzaal reed over de Parallelstraat en verloor de controle over zijn voertuig en kwam tegen een boom tot stilstand. De man vertelde maximaal 60 km/h te hebben gereden. Aan de hand van de lengte van de remsporen blijkt de automobilist veel harder te hebben gereden. De automobilist, die net een jaar zijn rijbewijs heeft, vertelde vervolgens dat de aanrijding moet zijn ontstaan door een technisch mankement. Agenten van de verkeers ongevallen analyse konden ter plaatse geen mankement constateren. Het rijbewijs is ingevorderd in verband met gevaarlijk rijgedrag van de man. De auto is voor verder onderzoek afgesleept. (2011069474)


-----------------------
26 nvember 2010



Politie Twente