Politie Hollands Midden

Zoeterwoude - Inbreker op heterdaad betrapt; inzet helikopter

Zoeterwoude, 21-07-2011 o De bewoners van een woning aan de Jan van Banningstraat lagen te slapen toen zij rond 04.00 uur wakker werden van gegrom van de hond.

Ze keken uit het raam en zagen een persoon aan de voordeur rommelen. De bewoners belden direct de politie op 112. Ze lieten niets merken aan de verdachte zodat de politie tijd had om ter plaatse te kunnen komen. De bewoners zagen de inbreker naar de achterdeur gaan, waar hij nogmaals probeerde binnen te komen. De inbreker kreeg toch argwaan en vluchtte via de achtertuin in de richting van de Schenkelweg.

De politie zette de wijk af en riep de hulp van een helikopter in. Met een warmtebeeldcamera keken zij of een persoon zich in de wijk verschool. Ook een hondengeleider werd ingeschakeld. De hond zocht in de omgeving naar geursporen van de inbreker. Op de Verlaatweg zag een agent een man lopen. Bij het zien van de agent versnelde hij zijn pas en ging er vandoor. De agent zette de achtervolging in. De man rende weg, stak de Westeindseweg over en verdween in een tuin. Een getuige kon de agent vertellen dat de man de tuin weer had verlaten en via de sloot weg was gekomen. De agent volgde het natte spoor en riep de hulp van de hondengeleider in. De man werd uiteindelijk aangetroffen door de hond. De 38-jarige man uit Bodegraven werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

De technische recherche zal onderzoek doen bij de woning naar de sporen die de inbreker heeft achtergelaten. In de buurt zal de politie vragen of inwoners iets bijzonders hebben gezien, dat gelinkt kan worden aan de inbraak. Heeft u iets gezien dat met de inbraak te maken kan hebben gehad, bel de politie op 0900-8844 (lokaal tarief).