Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.05 uur

Utrecht, 21-07-2011

Man voor diefstal fiets aangehouden

MAARSSEN Een 30-jarige man uit Maarssen is aangehouden op verdenking van diefstal van een racefiets.

De eigenaar van de fiets kwam woensdag 20 juli omstreeks 20.10 uur naar het bureau en deed aangifte van diefstal van de fiets. Tijdens het opnemen van de aangifte meldde zich een getuige. Aan de hand van de informatie van deze getuige, leidde het spoor naar de verdachte en zijn schuur in de wijk Antilopespoor. Daarin troffen politiemensen niet alleen de gestolen racefiets aan, maar nog vier fietsen. Bij navraag bleek al snel dat twee ervan ook van diefstal afkomstig waren. De fietsen zijn in beslag genomen en de man is vastgezet voor nader onderzoek en verhoor.

Man aangehouden op verdenking van inbraak auto

MAARSSEN Een 25-jarige man uit Utrecht is woensdag 20 juli aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto.

Omstreeks 19.00 uur meldde een getuige dat een man opvallend veel belangstelling toonde voor geparkeerde autos op de parkeerplaats aan de Sportparkweg en men vermoedde een inbraak. Hierna was de man weggereden in een auto. De gegevens en zijn signalement werd via de politiemeldkamer verspreid. Politiemensen zagen vervolgens de auto met de Utrechter in Utrecht rijden waarop hij werd aangehouden. Ondertussen meldde de eigenares van een opengebroken auto zich bij de politie. De man werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De auto werd voor nader onderzoek veilig gesteld.

Man aangehouden

OUDEWATER Van een 46-jarige man uit Oudewater is zijn personenauto in beslag genomen.

De man werd woensdag 20 juli omstreeks 21.35 uur op de Zuid-Linschoterzandweg betrapt. Hij reed zonder geldig rijbewijs en bleek alcohol te hebben genuttigd. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan de ademanalyse. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor bovengenomende feiten.

Man voor diefstal aangehouden

LOENEN a/d VECHT Een 45-jarige man uit Utrecht is woensdag 20 juli omstreeks 21.00 uur betrapt op diefstal.

De man pakte bij een tankstation aan de Rijksstraatweg een smartphone van de balie die een andere klant was vergeten mee te nemen bij het afrekenen. De diefstal was vastgelegd op camerabeelden. Aan de hand van het kenteken van de auto waarmee de dief was weggereden, kon hij worden opgespoord. In zijn auto werden nog twee smartphones en navigatieapparatuur aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat een ervan was gestolen op 15 juni in Utrecht. De man is ingesloten voor nader onderzoek en de telefoons en de navigatieapparatuur werden in beslag genomen.

Oproep bestuurder zich te melden

MIJDRECHT De politie vraagt de bestuurder van een zilverkleurige personenauto, stationmodel, die was betrokken bij een aanrijding met een fietsster, zich te melden.

De aanrijding gebeurde vrijdag 15 juli omstreeks 17.15 uur nabij de uitrit van de Rabobank op de Rondweg. De fietsster, een 69-jarige vrouw uit Mijdrecht, werd met eigen vervoer naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat zij een gebroken knie had opgelopen. De bestuurder kan zich melden op het politiebureau in Mijdrecht of via het telefoonnummer 0900-8844.

Vier inbrekers aangehouden

WOERDEN Vier mannen werden op woensdagmiddag aangehouden op verdenking van een poging woninginbraak.

Omstreeks 13.05 uur kreeg de politie een melding van een poging inbraak in een woning aan het Schrijverspad. Een getuige had gezien dat vier mannen geprobeerd hadden in te breken. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen in die straat vier mannen lopen, die voldeden aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de agenten, renden de mannen weg in de richting van de Eilandenkade. Vervolgens kwam er een nieuwe melding binnen dat de mannen in een geparkeerd busje waren gestapt op de Jonathan Swiftweg. De agenten gingen er naar toe en troffen de mannen daar aan. In de bus werden ook inbrekerswerktuigen aangetroffen. De mannen, 19 tot 23 jaar uit Utrecht en De Meern, werden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.