Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Lochem - Rijbewijs ingevorderd bij rijden onder invloed   |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 21 juli, op de Weidemolenlaan in Lochem, een 39-jarige automobilist uit Lochem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hierbij is ook zijn rijbewijs ingevorderd.


De politie hield de automobilist rond 05.45 uur staande na een melding dat de bestuurder een andere auto had gesneden. Toen agenten de man aanspraken, roken zij dat hij gedronken had. De ademanalyse op straat gaf aan, dat hij teveel op had. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,9 promille blies. Dat is bijna vier keer zo veel als het maximaal toegestane promillage voor ervaren bestuurders. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011100832

|     |Zutphen - Heling fiets                                    |

De politie heeft woensdag 20 juli op de Den Elterweg in Zutphen een 25-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van heling van een fiets.


Agenten zagen de man aan het begin van de avond op een fiets rijden, waarvan zij het vermoeden hadden, dat deze wel eens gestolen kon zijn. Bij controle bleek, dat de fiets inderdaad als gestolen geregistreerd stond. Hierop is hij aangehouden voor heling en voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De fiets zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de Rotterdammer wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011100686

|     |Brummen - Politie zoekt getuigen van aanrijding op N345   |

De politie zoekt getuigen van een aanrijding die op woensdag 20 juli heeft plaatsgevonden op de N345 vlak voor de rotonde met de N348 bij Brummen. Hierbij reed een witte bestelbus tegen zijn voorganger aan. De veroorzaker is doorgereden.


De aanrijding vond rond 17.30 uur plaats. De bestuurder van een witte bestelbus zou komend uit de richting van De Hoven (Zutphen) vlak voor de rotonde tegen zijn voorganger, een groene personenauto, zijn aangereden. Hierdoor was schade ontstaan. Op het moment dat de gedupeerde automobilist gegevens wilde uitwisselen, ging de bestuurder van de witte bestelbus er met hoge snelheid vandoor richting Brummen-Arnhem. In Brummen stopte hij op de Primulastraat en begon een tirade tegen de gedupeerde automobilist die hem achterna was gereden. De politie stelt een onderzoek in naar het incident en zoekt getuigen van zowel de aanrijding bij de rotonde als het conflict op de Primulastraat. Men kan hiervoor contact opnemen via 0900-8844.


2011100681


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --