Uitgeverij Unieboek het Spectrum

Piccolo Picture Books lanceert boekenkast-app

Donderdag 21 juli 2011

Onlangs heeft Piccolo Picture Books een nieuw concept gelanceerd voor de iPad. Met één klik op het icoon in de iTunes App Store komt de gebruiker terecht in zijn eigen boekenkast met alle verkrijgbare Piccolo Picture Books. Hiermee introduceren Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum en Mobile Generation de eerste app met het zogenoemde 'boekenkastmodel' voor Nederlandse prentenboeken, waarbij nieuwe boeken via in-app purchase worden toegevoegd. Deze vorm is sterk in opkomst en wordt al door veel tijdschriften en kranten toegepast. Meer dan de helft van de omzet in de iTunes App Store (US) bestaat uit applicaties met een in-app purchase-model.

De voordelen:

* Alle beschikbare titels overzichtelijk in één app.
* Gratis lite-versie van één prentenboek om kennis te maken.
* Direct op de hoogte van de nieuwste titels, acties en aanbiedingen.

Inmiddels zijn er vier nieuwe digitale prentenboeken beschikbaar in de nieuwe boekenkast-app:

* Blijf je bij me slapen? van Marianne Busser, Ron Schröder en Alex de Wolf

* Mag ik van jou een kusje? van Marianne Busser, Ron Schröder en Alex de Wolf

* Supervrienden: Kampioenen van Fiona Rempt en Noëlle Smit
* Supervrienden: Een bijzondere wens van Fiona Rempt en Noëlle Smit

Ook is er een lite-versie van het boek De wedstrijd beschikbaar om gratis kennis te maken met Piccolo Picture Books.

De boekenkast wordt de komende maanden gevuld met 11 nieuwe Piccolo Picture Books. De vijf titels die eerder verschenen, blijven voorlopig nog beschikbaar in de App Store als losse apps voor iPad, iPhone en iPod Touch. De titels voor iPad krijgen op een later moment ook een plek in de Piccolo Picture Books-boekenkast.

Belangrijkste features Piccolo Picture Books:

* Prachtige prentenboeken van hoge kwaliteit. Apps blijven dicht bij de boeken.

* Educatieve leesfunctie: kinderen kunnen zelf lezen, voorgelezen worden en meelezen met de speciale leren-lezen-functie.

Piccolo Picture Books is een label van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum en Mobile Generation dat zich speciaal richt op het digitaal en interactief maken van succesvolle prentenboeken voor de iPad. Piccolo Picture Books stelt zich ten doel kinderboeken tot leven te laten komen via audio en interactie. De prentenboeken zijn beschikbaar in vijf talen en kosten EUR 3,99 per stuk.

Piccolo Picture Books heeft sinds de lancering in augustus 2010 een vaste positie verworven in de Nederlandse iTunes boekenranking. Ook internationaal is er goed gereageerd op Piccolo Picture Books. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de nominaties voor The Best of the Best eBooks door bestappsforkids.com.

Blijf op de hoogte van nieuwe titels en bekijk onze demovideo in vijf talen op www.piccolopicturebooks.nl of volg Piccolo Picture Books op Twitter via @PiccoloApps_NL of Facebook.