Gemeente Lelystad

Lelystad steunt draagvlakonderzoek Floriade van Almere

Donderdag 21 juli 2011

Het college van Lelystad doet graag mee aan de aangekondigde verkenning van de gemeente Almere naar maatschappelijk draagvlak voor de organisatie van de Floriade in Flevoland in 2022.

Brief

In een brief hebben burgemeester en wethouders het college van Almere laten weten dat zij het draagvlakonderzoek van harte ondersteunen en bereid zijn te zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden.

Kansen regio

Het college van de gemeente Lelystad is van mening dat een Floriade grote kansen biedt, niet alleen voor Almere, maar voor de gehele regio. Het voorgestelde onderzoek naar draagvlak in de regio zal onder meer duidelijk moeten maken of er voldoende financieel dragende partijen zijn.

Wereldtuinbouwtentoonstelling

De Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling op initiatief van de Nederlandse Tuinbouw Raad (NTR), die sinds 1960 om de tien jaar in Nederland wordt gehouden gedurende zes maanden. Tijdens deze tentoonstelling laat Nederland zien hoe bijzonder en economisch belangrijk de tuinbouw is. Daarnaast zetten organiserende gemeenten en de regio zich in de schijnwerpers. Innovaties en nieuwe ontwikkelingen op tuinbouwgebied worden getoond. Andere landen worden gevraagd bij te dragen door middel van een inzending of inrichting van een paviljoen. In 2012 is de Floriade in de gemeente Venlo.

In 2012 beslist de NTR op basis van de ingezonden kandidaatstellingen wie de Floriade 2022 krijgt toegewezen. Ja