Erasmus Universiteit Rotterdam

Prof.dr. Schermer bijzonder hoogleraar Erasmus MC

Prof.dr. Maartje H.N. Schermer is benoemd tot bijzonder hoogleraar Filosofie van de geneeskunde en de maakbaarheid van de mens, in het Erasmus MC, vanwege de Stichting Civis Mundi.

Schermer (1969) bekleedt de nieuwe leerstoel per 11 juli 2011. Zij is al sinds 2003 verbonden aan het Erasmus MC, meest recentelijk als universitair hoofddocent Medische ethiek en Filosofie van de Geneeskunde. Haar onderzoek richtte zich in het bijzonder op `mensverbetering' en de grenzen van de geneeskunde en op neuro-ethiek.

Eerder is de Stichting Civis Mundi al bevoegd verklaard tot het vestigen van een bijzondere leerstoel Filosofie van Cultuur, Politiek en Religie op de Erasmus Universiteit Rotterdam (Faculteit der Wijsbegeerte). Prof. dr. Marli Huijer is sinds 2008 bijzonder hoogleraar op deze leerstoel.

Beide leerstoelen zijn bedoeld als een bijdrage tot een filosofische en wetenschappelijke reflectie op de ontwikkelingsmogelijkheden,
-problemen en -perspectieven van de moderniteit, zoals die zich na twee eeuwen van ideologische machtsstrijd (1789-1989) als denkrichting heeft doorgezet. Deze reflectie is een van de doelstellingen van de Stichting Civis Mundi.