Gemeente Binnenmaas

Wmo-cliënten in Binnenmaas zijn tevreden

21-07-2011 Wmo

De gemeente is verplicht om elk jaar een tevredenheidsonderzoek te houden onder haar Wmo-cliënten. Over 2010 scoorde de gemeente Binnenmaas gemiddeld het cijfer 7,4, net als in het jaar daarvoor. De cliënten zijn tevreden tot zeer tevreden over de uitvoering van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).

Meer dan 600 cliënten hebben het onderzoeksformulier ontvangen en 54% heeft daarop gereageerd. Landelijk is de gemiddelde respons 49%. De vragen die in het onderzoek worden gesteld gaan onder meer over hoe tevreden of ontevreden de cliënten zijn over de manier waarop hun aanvraag om ondersteuning is behandeld, over de indicatiestelling, de hulp bij het huishouden, hun vervoersvoorziening enzovoort.

Enkele cijfers uit het rapport naar aanleiding van het onderzoek: Binnenmaas krijgt een 7,4 voor de afhandeling van de aanvraag door de Wmo-consulenten, een 7,9 voor de uitvoering van de hulp bij het huishouden en een 7,4 voor de uitvoering van de Wmo-hulpmiddelen.

De gemeente bedankt alle cliënten die aan het onderzoek hebben meegedaan. Het spreekt voor zich dat de Wmo-consulenten blij zijn met dit resultaat en gemotiveerd om deze beoordeling te behouden en waar mogelijk te verbeteren.

Het complete onderzoek is in te zien bij mevrouw P.I. van der Bijl van de afdeling Maatschappelijke Zaken. U kunt een afspraak daarvoor maken via tel. 078 676 44 33.