Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.00 uur

Utrecht, 21-07-2011

Twee mannen aangehouden

NIEUWEGEIN Een 26-jarige man uit Zeist en een 44-jarige man uit Utrecht zijn woensdagavond aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een auto. Het tweetal reed in een auto, die 15 juli was gestolen in Woerdense Verlaat.

De politie kwam rond 22.00 uur het tweetal op het spoor, toen zij werd betrapt op een forse snelheidsovertreding op de Rijksweg A12. Deze overtreding werd geconstateerd door politiemensen in een onopvallend videovoertuig. Toen zij de bestuurder wilden staande houden, ging hij ervandoor. Hij nam de afslag Nieuwegein en reed via de A.C.Verhoefweg naar het centrum van Nieuwegein.

Op de kruising met de Galecopperlaan reed de bestuurder door rood licht en botste op een auto bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Utrecht. De 24-jarige bestuurder stapte snel uit en vluchtte de wijk Galecop in. De 44-jarige man, die op de passagierplaats zat, kon wel direct worden aangehouden.

Bij de zoektocht naar de ontkomen verdachte, werd de politie met succes geholpen door telefoontjes van wijkbewoners. De zoekende politiemensen konden zo het spoor van de verdachte blijven volgen en werd de Zeistenaar uiteindelijk in een achtertuin van een woning, waar hij zich schuil hield, gearresteerd.

Gewaarschuwd ambulancepersoneel constateerde bij de betrokkenen geen letsel, maar wel, dat zij enkele tijd last hebben van spierpijn. Politiemensen van de afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) regio Gooi- en Vechtstreek verrichten het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

In de gestolen auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Het tweetal is ingesloten en zit vast voor nader onderzoek en verhoor. Het onderzoek naar de diefstal van de auto en of het tweetal mogelijk betrokken is bij inbraken, wordt gedaan door de recherche van het district Lekstroom.

Mishandeling

IJSSELSTEIN Op woensdagochtend raakte een vrouw gewond bij een verkeersconflict.

Omstreeks 10.20 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling op de Benschopperstraat. Ter plaatse bleek dat een 58-jarige automobiliste uit IJsselstein was geslagen door een andere vrouw die reed op een fiets. Dit gebeurde naar aanleiding van een verkeersconflict, wat ontstond doordat één van hen de ander zou hebben afgesneden. De vrouw had hoofdletsel en werd per ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De 62-jarige verdachte, ook afkomstig uit IJsselstein, werd aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.