Politie Amsterdam-Amstelland

Drie jonge mannen overvallen zwangere vrouw Dankzij een alerte buurtbewoner heeft de politie drie woningovervallers kunnen aanhouden. De overval vond plaats op woensdagavond 20 juli rond tien over half zeven in de Hendrik Dienskestraat (Amsterdam Nieuw-West). De zwangere bewoonster deed de deur open voor een jongen die met een smoes aanbelde. Toen zij de deur opende werd zij door drie jongens naar binnen geduwd, mishandeld en vastgebonden.

Vluchten via sloot
Een buurtbewoner die zag wat er gebeurde belde onmiddellijk 112. Binnen een paar minuten waren 5 politieauto's ter plaatse. De politiehelikopter werd eveneens ingezet. Toen de overvallers de woning verlieten ging de politie tot aanhouding over. Twee verdachten werden in de Frits Conijnstraat aangehouden. Een derde probeerde via een sloot te ontkomen. Hij klom de sloot uit en stak de Haarlemmerweg over om vervolgens de Haarlemmervaart in te springen. Aan de overzijde van de vaart probeerde de vluchtende verdachte zich in het riet te verbergen, maar vanuit de helikopter was hij goed te zien. Politiemensen hebben daarop de natte verdachte aangehouden.

De drie minderjarige verdachten zijn naar een politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld. De zwangere vrouw is voor controle naar een ziekenhuis overgebracht.


____________________