Gemeente Urk

Persberichten

Burgemeester Kroon onthult "Julie-paal" bij Maarten Lutherschool

burgemeester Kroon op de fiets bij Maarten Lutherschool

Woensdag 20 juli 2011 onthulde burgemeester Kroon bij de voetgangersoversteekplaats bij de Maarten Lutherschool een zogenaamde "Julie-paal". Deze paal is een markeringsteken bij de school voor het behalen van het Verkeersveiligheidslabel.

De Maarten Lutherschool aan de Lange Dam heeft enige tijd geleden als eerste school op Urk het Verkeersveiligheidslabel behaald. Het label is een kwaliteitskeurmerk voor verkeerseducatie. Scholen die het label ontvangen hebben zich meer dan gemiddeld ingespannen om hun verkeerseducatie kwalitatief gezien goed op orde te hebben. Daarnaast werkt de school nauw samen met een verkeerswerkgroep waarin ouders en leerkrachten samenwerken om speciale projecten voor verkeersonderwijs te bedenken en te organiseren. Ook onderhoudt de school goed contact met de gemeente over de verkeersveiligheid rond het gebouw en bezit het een activiteitenoverzicht voor verkeer.

De gemeente waardeert deze inspanningen en benadrukt dit door het plaatsen van een markeringsteken bij de oversteekplaats. Zo is het ook voor de weggebruikers duidelijk dat hier veel schoolkinderen oversteken. De uitreiking van het label was dan ook een feestelijke activiteit. Tegelijkertijd werd een fietsparcourtje op het schoolplein officieel in gebruik genomen door de school.