Gemeente Aalsmeer

met gescheiden glas- en plasticinzameling.

Aalsmeer loopt voorop met gescheiden glas- en plasticinzameling.

Het gaat goed met het gescheiden inzamelen van glas en plastic in Aalsmeer en Kudelstaart

De hoeveelheden gescheiden ingezameld afval groeien nog steeds; Aalsmeer zit zelfs boven het landelijk gemiddelde. Wethouder Ad Verburg: "Het is goed om te constateren dat steeds meer Aalsmeerse inwoners bereid zijn om hun afval te scheiden en de moeite nemen om hun glas en plastic verpakkingen naar de speciale containers te brengen. Sommige van die containers worden drie keer in de week geleegd en nog zitten ze soms overvol. Vandaar dat we samen met De Meerlanden hebben besloten om op vier locaties de capaciteit uit te breiden en in Nieuw- Oosteinde zelfs een nieuw wegbrengparkje in te richten ".

Uitbreiding en vergroting capaciteit van gescheiden afvalcontainers In de Argusvlinderstraat (bij het infobord bij de ingang van de wijk Nieuw-Oosteinde) komt een nieuwe locatie voor het inzamelen van gescheiden afval.
Alle bovengrondse oranje Petbollen (3m3) worden vervangen door gebruiksvriendelijke en grotere containers (5m3) met grotere inwerpopening
In de Ophelialaan, Praamplein en Beethovenlaan komen perscontainers (verdichting tot 12,5 keer) met een veel grotere capaciteit. Bovendien komen er in de Ophelialaan en het Praamplein nog extra glascontainers bij.
De bovengrondse Petbol in de Korfstraat (Proosdij noord) wordt vervangen door een ondergrondse container met meer capaciteit.

Afvalscheiding gaat goed in Aalsmeer!