Syntens

WTC Twente Export Award heeft toegevoegde waarde

Aanmelding open voor bedrijven in de Euregio

De prestigieuze World Trade Center Twente Export Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een bedrijf of organisatie die zich heeft onderscheiden op het gebied van internationalisering. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt genomineerden op o.a. aangeboden producten of diensten, ondernemerschap, innovatie, ambitie, exportstrategie, aanpak, en internationale oriëntatie. Naast de Award zelf ontvangt de winnaar een jaar lang gratis lidmaatschap van de WTC Twente Business Club. De uitreiking vindt plaats op donderdag 10 november 2011 en de aanmelding is inmiddels geopend.

Winnaar WTC Twente Export Award 2010, Henk van der Meij (Tyro Remotes)

Winnaar WTC Twente Export Award 2010, Henk van der Meij (Tyro Remotes), (foto Christian van der Meij)

Winnaar 2010 Tyro Remotes, directeur Henk van der Meij maakt duidelijk wat de toegevoegde waarde van de Award kan zijn: "Het winnen van de Export Award heeft naast veel publiciteit in uiteenlopende media over een langere periode ook effect op personeelswerving. Recentelijk hebben we 2 nieuwe medewerkers aangesteld die reageerden op dit nieuwsfeit. Bovendien heeft het winnen van de Award ons gestimuleerd om onze marketingactiviteiten in het buitenland naar een (nog) hoger plan te tillen." De meeste kans op de prijs maken ondernemers met een heldere en succesvolle exportstrategie, die een voorbeeld vormen voor andere internationaal actieve bedrijven en organisaties in de regio. De edities van 2008 en 2009 werden gewonnen door Hess AAC uit Enschede en Safretti uit Haaksbergen.

Bedrijven kunnen zichzelf of een ander bedrijf tot 1 september 2011 aanmelden via de button op de website www.wtctwente.eu. Een vakjury, onder leiding van expert op het gebied van branding en positionering en eigenaar van InnoBrands, Richard Wermelink, kiest uit de aanmeldingen tien kandidaten. Uiteindelijk blijven er drie genomineerden over die door de jury worden bezocht. Kandidaten voor de WTC Twente Export Award dienen gevestigd te zijn in de Euregio en ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel of de Industrie- und Handelskammer. Om mee te dingen hoeft men geen lid te zijn van de business club, benadrukt de organisatie.

De WTC Twente Export Award is een initiatief van de WTC Twente Business Club.

Over het World Trade Center Twente

Het WTC maakt deel uit van de World Trade Centers Association (WTCA) met meer dan 300 vestigingen in bijna 100 landen. De doelstelling van de WTCA is het bevorderen van internationale handel. Het World Trade Center Twente doet dat o.a. via de WTC Twente Business Club en het WTC Twente International Business Information Center (IBIC). Wereldwijd zijn ruim 750.000 bedrijven aangesloten bij de WTC organisatie. Dit WTC richt zich voornamelijk op de thema's kennis en technologie. Het verzorgingsgebied omvat het Nederlandse en Duitse deel van de Euregio, inclusief de steden Münster en Osnabrück.