Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Nieuwe bestemming voor buurthuis De Brug

21 juli 2011

Vanaf het nieuwe schooljaar nemen kinderen hun intrek in voormalig buurthuis De Brug aan de Uiterwaardenstraat in de Rivierenbuurt.

Kinderopvangorganisatie Partou biedt buitenschoolse opvang aan kinderen van omliggende scholen.

Buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang (BSO) is `activiteitengericht' en bestemd voor kinderen van 8-12 jaar. Alle huidige gebruikers van De Brug hebben een alternatieve locatie in de nabije omgeving gevonden.

Het stadsdeelbestuurder van Zuid: "We zijn blij dat het gelukt is om alle clubs en organisaties in de buurt te herhuisvesten én dat De Brug behouden blijft voor kinderen in de buurt."

Ontwikkeling school

De invulling van De Brug is in overleg met de nabijgelegen montessorischool Maas en Waal gegaan. De school is in gesprek met het stadsdeel, Partou en Dynamo over de ontwikkeling tot brede montessorischool met een BSO en een peuterspeelzaal met voor- en vroegschoolse educatie.

Buurthuis

Tot 15 juli was De Brug in gebruik als buurthuis. Gebruikers van De Brug hebben een alternatieve locatie in de nabije omgeving gevonden, onder meer in sportcentrum De Pijp, Jekerstraat, ontmoetingscentrum Berlage en jongerencentrum t 'Plein. Partou gaat met de school en ouders in overleg over een ontmoetingsplek in De Brug waar ouders kunnen samenkomen voor het befaamde `kopje koffie'.

Voor meer informatie over de buitenschoolse opvang van Partou, kunt u contact opnemen met klantvan@partou.nl of telefonisch via 020 398 61 00.

---