Provincie Utrecht

Geluidsscherm langs de Randweg N224

Gemeente Woudenberg en Provincie Utrecht zorgen samen voor een geluidsscherm langs de Randweg ter hoogte van de Broederschapsland in Woudenberg.

Reden voor het nieuwe geluidsscherm is om geluidsoverlast van de Randweg N224 voor omwonenden te verminderen. Zestien huishoudens hebben aangegeven al geruime tijd last te hebben van geluidshinder en hebben de gemeente en provincie gevraagd maatregelen te treffen. De gemeente en provincie lieten daarom geluidsonderzoeken uitvoeren.

Gedeputeerde van Lunteren en wethouder Schreuder waren er snel uit toen de resultaten beschikbaar waren: "de geluidsnormen die gesteld zijn bij de aanleg zijn overschreden", aldus Schreuder en "gangbare maatregelen zoals geluidsreducerend asfalt zijn ook al niet mogelijk" geeft Van Lunteren aan. Dat maakt deze situatie bijzonder.

Hoewel beide partijen niet juridisch verplicht zijn om maatregelen te nemen, willen ze toch tegemoet komen aan de wens van bewoners. Dat komt onder andere omdat het aantal auto's veel sterker is gegroeid dan bij de aanleg (begin jaren negentig) was voorzien. Waarschijnlijk stijgt dit aantal in de toekomst nog verder omdat de Randweg een belangrijke functie vervult in het provinciale wegennet. Het nieuwe geluidsscherm, waar de provincie financieel aan bijdraagt, moet de bijkomende geluidsoverlast beperken.

Ten behoeve van het bouwplan Westerwoud is de aanleg van een geluidsscherm ook noodzakelijk. De aanleg van het geluidsscherm langs de Randweg N224 wordt bij de uitvoering van het bouwplan Westerwoud meegenomen.

Voor persinformatie:
Yvonne van Staveren, Y.vanStaveren@gemwoudenberg.nl, (033) 286 91 06

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11