Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt succesvolle bromfietscontrole

Breda, 21-07-2011

Politie houdt succesvolle bromfietscontrole

BREDA: Het politieteam Breda Centrum hield woensdag 20 juli tussen 10.30 uur en 18.00 uur in samenwerking met het scooterteam en het verkeershandhavingsteam van de politie en de belastingdienst een bromfietscontrole. Er zijn 36 bekeuringen uitgeschreven en drie aanhoudingen aangericht.

De controleplaats was ingericht op de Nieuweweg. In totaal zijn er 74 bestuurders gecontroleerd en zijn er 36 bekeuringen uitgeschreven: 24 x het overschrijden van de maximum constructiesnelheid
4 x rijden zonder rijbewijs
3 x rijden zonder helm
2 x helm zonder bevestiging van het kinbandje

1 x mobiel bellen op een scooter

2 x geen geldige verzekering

Er zijn drie mannen (19, 22 en 18 jaar) uit Dorst en Rijen aangehouden in verband met heling voor een gestolen bromfiets en kentekenbewijs.

Van 10 bestuurders is het kentekenbewijs ingevorderd vanwege een te hoge constructiesnelheid. Twee minderjarige bestuurders zijn in overleg doorverwezen naar bureau Halt.

Tijdens de controle is een begrenzer in beslag genomen van een bromfietser. De bromfiets van deze bestuurder reed 92 km/u.

Twee bromfietsen zijn in beslag genomen voor controle. De een zal onderworpen worden aan een technische controle. De andere bromfiets had geen kentekenplaatje en werd bestuurd door een Pool zonder rijbewijs.

Daarnaast heeft de Belastingdienst twee auto's getakeld vanwege openstaande belastingschulden. De eigenaren hebben vier weken de tijd gekregen om hun schuld te betalen. Doen ze dit niet, dan worden de auto's verkocht. De belastingdienst inde
230,-.

Meerdere omwonenden spraken agenten aan om hun waardering te laten blijken voor de controle, aangezien ze vaak te maken krijgen met gevaarlijk rijgedrag van bromfietsers in de omgeving.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 21-07-2011 14:40 | © Regio Midden en West Brabant |