Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 21 juli

Noord-Holland Noord, 21-07-2011 o 14.30 uur

Identiteit slachtoffer pontongeval bekend

Breezand, donderdag 21 juli

De identiteit van de man die woensdag omkwam bij het ongeval bij het Westeinder pontje is bekend. Het gaat om een 69-jarige man uit Almere.

De man stond even voor 11.00 uur met zijn auto op de pont en kwam in het water terecht toen hij naar voren reed. Omstanders probeerden de man uit het voertuig te bevrijden. Dit lukte echter niet. Hierna zakte het voertuig onder water. De brandweer, marine en de politie te water verleenden hulp. De berging van het voertuig kon uiteindelijk rond 16.15 uur plaatsvinden. In de auto werd het lichaam van de man aangetroffen. Zijn identiteit kon woensdagavond worden vastgesteld.

Het KLPD onderzoekt het ongeval. De 36-jarige pontwachtster die woensdagochtend werd aangehouden zit nog vast.

Politie zoekt specifieke getuige schietpartij Arendsweg

Alkmaar, donderdag 21 juli

De politie is op zoek naar een specifieke getuige van de schietpartij die op dinsdagavond 14 juni jl. rond 18.35 uur plaatsvond op de Arendsweg. Een 48-jarige man uit Litouwen raakte hierbij gewond.

Er wordt volop onderzoek gedaan naar de schietpartij. Hierbij zijn veel getuigen verhoord. De politie is echter op zoek naar een specifieke getuige. Het gaat hier om een

50- tot 60-jarige man met een zwart/grijs hondje. De man was kalend en had mogelijk een bril op. Mogelijk heeft deze getuige iets gezien dat voor het onderzoek van belang is.

Bent u deze man of weet u wie deze man is? Dan wordt u verzocht contact op te nemen met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook als u andere informatie heeft die van belang kan zijn kunt u dit bij het team melden. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Man mishandelt vrouw

De Koog, donderdag 21 juli

Donderdagochtend rond 05.00 uur werd een 57-jarige Duitser op het strand aangehouden wegens mishandeling. Hij kreeg ruzie met zijn vrouw waarbij hij haar in haar gezicht sloeg en tegen de grond wierp. Daarna schopte hij haar meerdere malen in haar rug. De vrouw raakte hierdoor licht gewond in haar gezicht. De politie kon de man op het strand aanhouden.

Heling

Alkmaar, woensdag 20 juli

Woensdagmiddag rond 16.30 uur werd op de Langestraat een 27-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor heling van een fiets. De politie zag de man fietsen op een fiets waarvan het slot open stond, terwijl er geen sleutel in het slot zat. De fiets bleek als gestolen geregistreerd te staan. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw slachtoffer van babbeltruc

Alkmaar, woensdag 20 juli

Woensdagmiddag rond 13.00 uur werd een 74-jarige vrouw in haar woning aan de Hiemerwaard het slachtoffer van een babbeltruc. Een vrouw belde aan en vertelde dat ze van de woningbouwvereniging was, dat er leidingen verstopt waren en dat er later iemand langs zou komen om dat na te meten. Tijdens het gesprek liep een man naar binnen. Toen de beide weer vertrokken bleken er gouden sieraden weg te zijn.

Aanrijding met bus

Alkmaar, woensdag 20 juli

Woensdagmiddag rond 16.15 uur raakten een 70-jarige vrouw en 78-jarige man uit Alkmaar gewond bij een aanrijding met een bus op de Friesebrug. De buschauffeur kwam van de Friesebrug en reed over de Kanaalkade richting de Gedempte Nieuwesloot. De man en vrouw stonden met hun fiets voor het verkeerslicht om de Gedempte Nieuwesloot over te steken. De fietsers hadden groen licht en staken over. De buschauffeur reed door rood en reed hierdoor tegen de fietsers aan. De man hield er een heupfractuur aan over, de vrouw een sleutelbeenfractuur.

Jongen gewond bij aanrijding

Bovenkarspel, woensdag 20 juli

Woensdagmiddag rond 14.00 uur raakte op de Florasingel een 11-jarige jongen uit Grootebroek gewond bij een aanrijding met een 64-jarige automobiliste uit Venhuizen. De jongen kwam met een vriendin aanrijden over het fietspad vanaf de Hertog Albrechtstraat en wilde de Florasingel oversteken. Hij fietste op de opoefiets met achteruittraprem van zijn zus. De jongen zag de auto aankomen op de Florasingel en remde hiervoor. Maar doordat het een achteruittraprem was en hij die niet gewend was, gleed hij door. De automobiliste kon niet op tijd voldoende afremmen. De jongen raakte licht gewond en ging naar het ziekenhuis.

Fietsendief aangehouden
Alkmaar, donderdag 21 juli

Donderdagochtend rond 03.00 uur werd een 29-jarige man uit Egmond aan Zee aangehouden op de Van de Veldelaan op verdenking van het stelen van een fiets. De politie kreeg een melding van een omwonende die slaande geluiden hoorde. De politie zag een man met een hamer en een schroevendraaier bij een fiets waarvan het slot kapot was. Stukken van het slot lagen op de grond om de fiets heen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak woning

Heiloo, woensdag 20 juli

Woensdagmiddag tussen 14.15 en 15.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Breedelaan. De inbrekers kwamen binnen via de achterdeur en doorzochten het huis. Ze namen sieraden en tafelzilver mee.

Wognum, woensdag 20 juli

Tussen woensdagavond 20.00 en donderdagochtend 01.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Wilhelminalaan. De inbrekers kwamen binnen door een slaapkamerraam aan de voorzijde van het huis te forceren met een scherp voorwerp. Ze doorzochten het hele huis en namen sieraden mee.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van de bovengenoemde inbraken iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Huis en auto beklad: getuigen gezocht

Heerhugowaard, woensdag 20 juli

Woensdagochtend tussen 02.00 en 04.30 uur werd aan de Nevelplanter onder andere een woonhuis met witte verf beklad. Naast de gevel van de woning werden ook de garagedeur, bestrating in de tuin, auto en het hekwerk beklad met de moeilijk verwijderbare verf.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Nevelpanter woensdagochtend iets verdacht gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Heerhugowaard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhoudingen voor beroving

Heerhugowaard, woensdag 20 juli

Op donderdag 19 mei vond in een woning aan het A. van Hogendorpplantsoen een beroving plaats.

Een 20-jarige man uit Edam werd door een hem bekend 15-jarig meisje naar de woning gelokt. In de woning werd de 20-jarige man geslagen en geschopt door vijf aanwezige jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar. De man werd vervolgens gedwongen om zijn gsm en autosleutels af te geven waarna ze zijn auto wegnamen. In het onderzoek naar deze beroving werden in totaal 3 jongen en 2 meisjes uit Heerhugowaard, Langedijk en Spanbroek aangehouden. Tegen alle verdachte wordt dossier opgemaakt dat naar justitie gaat. Inmiddels is de auto teruggevonden bij een 17-jarige Alkmaarder. Ook de gsm is terecht.