Provincie Noord-Holland

Nieuwe provinciesecretaris in Noord-Holland

21 juli 2011 -

Mw. mr. G.E.A. (Gea) van Craaikamp wordt de nieuwe provinciesecretaris en algemeen directeur van de provincie Noord-Holland. Zij treedt op 1 oktober 2011 bij de provincie in dienst.

De provinciesecretaris ondersteunt het college van Gedeputeerde Staten en is als algemeen directeur belast met de leiding van de ambtelijke organisatie als geheel.

Mevrouw Van Craaikamp studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hierna vervulde zij van 1985 tot 2003 uiteenlopende functies bij het Ministerie van Justitie, waaronder Directeur Personeel en Organisatie. Van 2004 tot en met 2009 was zij Directeur Koninkrijksrelaties op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Sinds 2009 is zij werkzaam als Directeur Projecten bij de Rijksgebouwendienst van het Ministerie van BZK. Mevrouw Van Craaikamp vervulde ook diverse bestuursfuncties. Zo was zij onder meer raadslid en wethouder in de gemeente Benthuizen.

Gea van Craaikamp is 50 jaar oud, is getrouwd en moeder van een dochter.

Na het terugtreden van Haro Oppenhuis de Jong in februari van dit jaar werd de functie van provinciesecretaris waargenomen door plaatsvervangend algemeen directeur Tjeerd Kampstra.
---