Milieudienst Rijnmond

Naar een roetmaat voor een gezonder luchtkwaliteitsbeleid

21.07.2011 15:00
Communicatie en informatie, telefoon 010 - 246 80 53

Op 5 oktober 2011 vindt in Schiedam de nationale conferentie ultrafijnstof plaats 'Naar een roetmaat voor een gezonder luchtkwaliteitsbeleid'.

De maatschappij en de politiek vragen herhaaldelijk om meer rekening te houden met gezondheid in het luchtkwaliteitsbeleid. Als bestuurders moeten besluiten over lokale verkeersmaatregelen, willen zij keuzes gezondheidskundig kunnen onderbouwen.

Ultrafijnstof is wellicht een goede aanvulling voor de beoordeling van de mate van lokale luchtverontreiniging door verkeer en de daarmee samenhangende gezondheidseffecten. Maar hoe staat het met de wetenschappelijke onderbouwing? Is er wel voldoende kennis om de gezondheidswinst van een verkeersmaatregel te kwantificeren? Zijn er voldoende data beschikbaar om het gezondheidseffect te meten en modelleren? Tijdens de nationale conferentie ultrafijnstof proberen we met elkaar op al deze vragen een antwoord te geven.

De nationale conferentie ultrafijnstof is gratis toegankelijk. De conferentie is bedoeld voor beleidsambtenaren luchtkwaliteit bij rijk, provincies en gemeenten, experts bij de GGD'en en onderzoekers.

De conferentie is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, DCMR Milieudienst Rijnmond, GGD Rotterdam-Rijnmond, GGD Amsterdam, Planbureau voor de Leefomgeving, RIVM, TNO, Gemeente Amsterdam, Provincie Gelderland en de Universiteit van Utrecht (IRAS).

Meer informatie: www.dcmr.nl
Aanmelden: klik hier

Datum: 5 oktober 2011
Ontvangst: 12.00 uur met lunch
Tijd: 13.00 - 16.30 uur met aansluitende borrel Locatie: DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1, Schiedam Toegang: Gratis

Bereikbaarheid

De DCMR is zeer goed met het openbaar vervoer te bereiken; het gebouw ligt direct naast station Schiedam. Aanbevolen wordt om met het openbaar vervoer te komen.