Openbaar Ministerie

Geen betrokkenheid politieambtenaren bij val man negende verdieping

21 juli 2011 - Arrondissementsparket Amsterdam

Op 27 maart j.l. kwam een man ten val toen hij een woning op de negende verdieping van een flatgebouw in Amsterdam-Zuidoost verliet via het balkon en daarbij uitgleed. Er is een Rijksrechercheonderzoek ingesteld naar de omstandigheden waaronder de val heeft plaatsgevonden.

De politie kreeg 's ochtends vroeg een melding van geluidsoverlast in een appartement op de negende verdieping van een flat in Amsterdam Zuidoost. Toen agenten meerdere malen aanbelden en klopten en er niet werd gereageerd, gingen zij de woning binnen om een einde te kunnen maken aan de geluidsoverlast die voortduurde. Binnen werd direct een man aangetroffen en later werd een andere man op het balkon van de buren aangetroffen. Toen de man werd aangesproken trachtte hij daarop dit balkon te verlaten en kwam daarbij ten val doordat hij uitgleed. De man raakte zwaargewond, maar heeft het overleefd. De man heeft verklaard dat hij probeerde weg te komen via het balkon vanwege zijn illegale verblijfsstatus.

Het Openbaar Ministerie (OM) Amsterdam heeft, op grond van de onderzoeksresultaten van het Rijksrechercheonderzoek naar de val van de man, geoordeeld dat de politieambtenaren in kwestie niet betrokken zijn geweest en hen geen strafrechtelijk verwijt kan worden gemaakt.

De betrokkenen zijn geïnformeerd over de beslissing van het Openbaar Ministerie.